DAÜ 2020 – 2021 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ İÇİN HAZIRLIKLARINA DEVAM EDİYOR

DAÜ 2020 – 2021 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ İÇİN HAZIRLIKLARINA DEVAM EDİYOR

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) COVİD-19 pandemi sürecini göz önünde bulundurarak 2020–2021 Akademik Yılı Güz Dönemi için olası tüm seçeneklere uygun eğitim ortamlarını hazırlamaya devam ediyor.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, Rektörlük olarak önceliğin her zaman kampüs/sınıf, yüz yüze örgün eğitim ortamı olduğu ve bu ortamların yüksek teknolojik araçlarla zenginleştirilerek, günümüz şartlarına uygun olarak gerekli düzenlemelerin yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda 2020–2021 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde öğrencilerin, pandemi sebebi ile eğitim–öğretim hayatlarının hiçbir aksamaya uğramadan, sorunsuz bir şekilde devam etmelerine olanak sağlamak üzere, öğretim ortamlarının hazırlanmaya devam ettiği vurgulandı.

2020–2021 Akademik Yılı Güz Dönemi için planlanan zenginleştirilmiş sanal öğrenme ortamları ve seyreltilmiş yüz yüze eğitimin yanı sıra mevcut pandemi dolayısı ile gelemeyecek öğrenciler için yoğun etkileşime dayalı çevrim içi eğitim planlamaları da yapılmaktadır. Bunlara ek olarak DAÜ’nün pandeminin gidişatı doğrultusunda karma eğitim ortamlarını hazır hale getirmek için de çalışmalarını yürüttüğü belirtildi.

DAÜ’den yapılan açıklamada, 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi için seyreltilmiş yüz yüze eğitimin planlandığı, ancak mevcut pandemi dolayısı ile gelemeyecek öğrenciler için çevrim içi eğitim de dahil olmak üzere gerekli planlamaların da yapıldığı bildirildi. Açıklamada, pandeminin gidişatı doğrultusunda farklı senaryolar için planlamaların da hazır olduğu vurgulandı.

DAÜ’de eğitim görecek ve ülkemize gelecek olan öğrencilerin ve velilerinin bir tedirginlik yaşamaması için örgün eğitim kapsamında KKTC Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün aldığı kararların yanı sıra DAÜ’nün oluşturduğu COVID-19 Farkındalık Komitesi önerileri ile gerekli tüm tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanacağı bilgisi de paylaşıldı.

Paylaş

Önceki Haber

Hükümet, Yükseköğretimi Çökertiyor

Sonraki Haber

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi Kapsamında Düzenlenen, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türk Dünyasın’dan toplam 40 sanatçının eserlerinden oluşan “Güzel Sanatlar Karma Sergisi” açıldı.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 4 =