ESKİ BAŞBAKANLARDAN HAKKI ATUN BAŞKAN İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ

ESKİ BAŞBAKANLARDAN HAKKI ATUN BAŞKAN İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ
Eski Başbakan, Meclis Başkanı ve Bakanlardan Hakkı Atun Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti. Başkan İsmail Arter’in makamında yapılan görüşmede, Hakkı Atun Başkan İsmail Arter’e yayımladığı 2 anı kitabını takdim etti.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, eski başbakan ve meclis Başkanlarından Hakkı Atun’un belediyeyi ziyaret etmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek, her fırsatta ülkenin çevre sorunları, ülke gündemindeki siyasi konuları bir abi kardeş ilişkisi çerçevesinde konuştuklarını ve tecrübelerinden faydalandığını söyledi. Zaman ayırıp belediyeyi ziyaret etmesinden dolayı da Hakkı Atun’a teşekkür eden Başkan Arter, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yaptığı dönemi hatırladığını ifade ettiği Hakkı Atun’un bu ülkeye çok emeği geçtiğini, bugünkü siyasilerin de tecrübelerinden dersler edindiğini gördüğünü söyledi. Başkan İsmail Arter, Hakkı Atun’un yazdığı kitabı kendilerine hediye ettiğini, bunun da ayrı bir hizmet olduğunu ifade ederek, emekli olmasına rağmen şehir planlamasında, ülke fiziki planın hazırlanmasında ve çevre konularında her fırsatta tecrübelerini aktardığını ifade etti.

Eski Başbakan ve Meclis Başkanı Hakkı Atun konuşmasında, Başkan İsmail Arter’in kendisine zaman ayırdığı için teşekkür ederek, belediyeciliğin ne kadar zor olduğunu Başkan’ın makamındaki trafikten belli olduğunu, pandemi döneminin işleri daha da zorlaştırdığını ifade etti ve Başkan İsmail Arter’e çalışmalarında başarılar diledi. Kendisinin de kök itibarıyla Gazimağusa’nın bir köyünden geldiğini ifade ederek, ortaokulu Mağusa’da okuduğunu, o dönemi yaşamış biri olarak Mağusa’nın içine girdiğinde halen heyecanlandığını ifade ederek, Mağusa’nın gerek verdikleri mücadelede gerekse de tarihi Türk mirasının mihenk taşlarından bir kent olduğunu söyledi. Atun, Mağusa’yı 1974’ten sonra gösterdiği büyük gelişim ve nüfus artışıyla yönetmenin kolay olmadığını, Başkan İsmail Arter’in işinin zorluğunun farkında olduğunu ifade etti.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ YENİ REKREASYON LİSANS PROGRAMI İLE FARKINI ORTAYA KOYUYOR

Sonraki Haber

BAŞBAKAN ERSİN TATAR, YÖDAK BAŞKAN VEKİLİ PROF. HASGÜLER VE BERABERİNDEKİ HEYETİ KABUL ETTİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − 10 =