KTSO: Sosyal Sigorta Desteğinin Düzeltilmesi İşten Durdurmaları Önleyecektir.

KTSO: Sosyal Sigorta Desteğinin Düzeltilmesi İşten Durdurmaları Önleyecektir.

KTSO olarak, Temmuz ayında açıklanan ve yedi ay boyunca devam etmesi öngörülen %75’lik Sosyal Sigorta desteğinin, uygulamada %30’lara denk geldiğini ve amacına hizmet etmeyeceğini hükümet yetkililerine açıkça belirtilmiştik.

Bu durum içerisinden geçmekte olduğumuz COVİD-19 pandemisinin yaratmış olduğu ekonomik krizde istihdamın korunması ve işletmelerin devamlılığı açısından önemli sıkıntılar yaratmaktaydı.

Bu kapsamda Başbakan Sn. Ersin Tatar ve Çalışma Bakanı ile yapılan görüşmelerde, sosyal sigorta desteğinin bundan sonraki aylarda düzeltilmesi konusunda mutabakata varılması büyük önem arz etmektedir.

Başbakan’ın kendi açıklamış olduğu destek paketinden farklı bir uygulamanın hayata geçirilmesini düzenleyebilme iradesini göstermesini  olumlu karşılamaktayız. Yapılan bu düzeltme ile uygulanacak Sosyal Sigorta desteğinin, işten durdurmaları önleyeceğine inanmaktayız.

Bununla birlikte hükümetin, Başbakanın kamuoyuna Haziran ayında yapmış olduğu açıklama çerçevesinde 2. Ekonomik Paketinde eksik kalan diğer düzenlemelerini en kısa sürede ve doğru bir şekilde hayata geçireceğine inanmaktayız.

Pandeminin yaratmış olduğu sosyo-ekonomik sorunlar, turizm sektöründeki ciddi daralma, yükseköğrenim sektöründeki belirsizlikler, TL’nin değer kaybı gibi ciddi sıkıntılar içerisinde olduğumuz bu günlerde etkin yönetim sergilenmesi bu krizlerden daha az etkilenmemize neden olacaktır. Bu konuda KTSO olarak, hükümet çalışmalarına her türlü katkıyı koymaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Kıbrıs Türk Sanayi Odası

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ HALKLA İLİŞKİLER VE BASIN MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNE BURCU SULTAN BETİN GETİRİLDİ

Sonraki Haber

İÇİŞLERİ BAKANI AYŞEGÜL BAYBARS, MURATAĞA, SANDALLAR VE ATLILAR KATLİAMININ 46. YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 9 =