Masder GMB de idi

MASDER BAŞKANI RİFAT YALINÇ BAŞKAN İSMAİL ARTER’E MAĞUSA HİKAYELERİ KİTABINI TAKDİM ETTİ

Mağusa Suriçi Derneği (Masder) Başkanı Rifat Yalınç, Derneğin Başkan Yardımcısı Serdar Atai ile birlikte Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret ederek, Mağusa Hikayeleri kitabını Başkan İsmail Arter’e takdim etti.
Mağusa Suriçi Derneği (Masder) Başkanı Rifat Yalınç, Mağusa Hikayeleri etkinliğinin Mağusa Suriçi Derneği’nin 4 yıldır devam eden bir çalışması olduğunu, 400 tane konuşmayı kayıt altına aldıkları, ilk 20 tanesini çözümlemek için kaynak bulduklarını ve dernek olarak kitapçığa dönüştürdüklerini ifade etti. Kitabın kapak tasarımını DAÜ Görsel Sanatlar ve İletişim Bölümü’nden Hare Eminoğlu, Fotoğrafları Fotoğraf Sanatçısı Galip Arcan’ın yaptığını ifade eden Yalınç kitapta ilk 20 konuşmacının öz geçmişlerinin de yer aldığı söyledi. AB yardımlarıyla Türkçe olarak hazırladıkları kitabın İngilizce tercümesini de yaptırdıklarını, Mağusa Hikayeleri’nin 1. kitabının sayısının 20’ye çıkabileceğini ifade eden Yalınç, dernekteki görevini birgün bıraksa da Mağusa’ya katkı olsun diye yaptıkları çalışmayı kişisel olarak arkadaşlarının katkılarıyla sürdüreceğini söyledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Mağusa Suriçi Derneği’nin çalışmalarının her zaman heyecan dolu olduğunu, Mağusa Hikayeleri’nin de kütüphanelerde bulunması gereken bir kitap olduğunu ifade ederek, belediye olarak video ve belgesel şeklinde arşivlerde olması için yapmayı düşündüklerini, Mağusa Gelişim Akademisi’nde çekimler yapıldığını ama belli bir düzende çalışmaların toparlanmadığını söyledi. Başkan Arter, kitap olarak Mağusa’da ne kadar kitap varsa belediyenin kütüphanesinde var olduğunu, Mağusa Hikayeleri kitabının da devamının geleceğini ifade ederek yayımladığı kitaptan dolayı Rifat Yalınç’a teşekkür etti.mi

Paylaş

Önceki Haber

Noyanlar DAÚ. Yeni burs sistemine destek verdi

Sonraki Haber

DENKTAŞ: “KİMSEYE DİKLENMEM VE KAVGA ETMEM. AMA BOYUN DA EĞMEM”

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 4 =