Serdar Denktaş GMB de İdi

BAĞIMSIZ CUMHURBAŞKANI ADAYI SERDAR DENKTAŞ

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş bugün Gazimağusa Belediyesini ziyaret ederek Başkan İsmail Arter ile görüştü.
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş konuşmasında, kampanya ekibi ile birlikte bölgelere taşındıklarını 2 gündür Mağusa’da olduklarını, hem Başkan İsmail Arter ile görüşmek hem destek istemek için bugün de Belediyeyi ziyaret ettiğini ifade etti. Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Denktaş, kaldıkları otelde tek müşteri olmanın turizmin ne kadar geriye düştüğünü gösterdiğini, ülkemizi tercih eden öğrencilerin kaçının gelebileceği, nasıl konaklayacakları ve nasıl karantinada kalacaklarının belli olmadığını, bütün bu belirsizlik ve olumsuzluklar içinde hükumetin içinde jurnalciliğin devam ettiğini ifade etti. Böylesi bir ortamda Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru gidildiğini, özellikle hükumetin ve muhalefetin mevcut yaşanan ekonomik olumsuzluklara ve sağlıkla ilgili yetersizliklere odaklanması gerektiğini söyleyen Denktaş, “seçimin zamanlamasının tamam olmadığını halen daha iddia ediyorum. Kimileri bunu benim açımdan zafiyet diye göstermeye çalışacaktır. Ama öyle değil, tam aksine, bir olumsuzluğa ve yanlışlığa işaret ediyorum. Hükumetin seçim gailesinden kurtularak memleketin sorunlarına ciddi olarak el atabileceği bir ortamın yeniden yaratılması gerektiğini söylüyorum. “ dedi. Serdar Denktaş, maalesef hükumet kanadında bu anlamda bir yaklaşım olmadığını, seçimler olduğunda ertelemeyi yapmamakla ne kadar yanlış yaptıklarının görüleceğini, bunu en başından beri söylediğini hatırlatarak, “bu insana değer vermemektir aslında, insana verilmeyen değer nedeniyle devlete değer vermemektir. Devlete verilmeyen değer söylenen herşeyin boşa çıkmasının göstergesidir.” diye konuştu. Bölgede Maraş açılımının tartışıldığını ifade eden Denktaş şunları kaydetti: “Hükumet ortaklarından bir tanesi bu benim fikrimdir diyor. Etik değerlere önem verdiğini zannederdim, vermediğini de görmüş oluyoruz. Çünkü Talat döneminden beri yazılı olarak verdiğim görüşü, en son 2017 Temmuz’unda Cumhurbaşkanına, TC Dışişleri Bakanlığına ve hükumetteki parti başkanlarına verdiğim bir görüşü şimdi ‘benimdir bu fikir’ diye satmaya çalışması etik değerlere ne kadar değer verdiğini gözler önüne seriyor. Bu kopyacılıktan da öte sahteciliktir. Biraz daha düzgün siyaset yapmaya çalışırlarsa, göstermeye çalıştıkları kadar dürüst siyaset yaparlarsa bazı doğruları da konuşmaları gerekir. Sanırım bütün propaganda dönemi boyunca hükumet eden 2 partiyi ilk kez bu kadar eleştiriyorum ama dün sanayi bölgesinde çarşıda gece otelde gördüklerim, bugün sabahtan itibaren yaptığımız temaslarda duyduklarım hükumet edenleri ciddiyete çağırmak konusunda beni zorluyor.”
Bir yarışın devam ettiğini, adaylardan biri olarak boşluk gördüğü için geç de olsa adaylığını açıkladığını ifade eden Denktaş, vatandaştan gelen ilgi, değişik partilerden gösterilen alakanın kendisini mutlu ettiğini, ipi göğüsleyeceği noktasında da her geçen gün daha da umutlandığını belirtti. Denktaş, “yıllarca birlikte olduğumuz, omuz omuza çok badireler atlattığımız bir arkadaşımız olarak Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etmekten mutlu oldum, seçimler için de desteğini tabii ki bekleyeceğim” diyerek sözlerini noktaladı.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, “sayın Serdar Denktaş’ı Gazimağusa’da, Belediyede, hele bu odada görmek beni çok memnun ve mutlu etti” diyerek konuşmasına başladı ve bu kadar yıl birlikte çalıştıkları Serdar Denktaş’ın ziyaretini beklediğini söyledi. Serdar Denktaş ile kendisinin ilişkisinin sorgulandığını ve merak edildiğini ifade eden Başkan Arter, “Serdar bey aday oldu, Başkan şimdi ne yapacak” denildiğini, kendisinin hiç kimseye siyasi bir borcu olmadığını, ancak kişi olarak da bir görüşe sahip olduğunu ifade etti. 1990 yılında kamu görevine başladığında Serdar Denktaş’ın İçişleri ve Köy İşleri Bakanı olduğunu, o günden bugüne hem sosyal anlamda hem iş ortamında çok uzun yıllar birlikte çalıştıklarını, o yıllardan bugüne kadar edindiği tecrübeyle bu noktalara geldiğini rahatlıkla söylenebileceğini ifade etti. Serdar Denktaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda isabetli bir karar verdiğini, zaten toplumdan gelen bir adaylık telkini olduğunu ifade eden Başkan Arter, “Cumhurbaşkanlığı makamı müzakere odaklı seyrediyor. 1968’de başlayan müzakerelerde uzun yıllardır rahmetle saygıyla andığımız Kurucu Cumhurbaşkanımızın anlaşmayı hep engellediği söylendi durdu muhalefet tarafından ama tarih bunları yargıladı. Kurucu Cumhurbaşkanı görevi bıraktıktan sonra onu eleştirenlerin göreve geldiğini ve bu işin o kadar kişisel bir sorun olmadığını hepsi gördü. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımız Rahmetli Rauf Denktaş’ı da rahmetle anmak isterim, ondan da öğrendiğimiz çok şeyler var.” dedi.
Başkan Arter, seçimin bir şekilde olacağını ancak pandemi sürecinden dolayı farklı bir seçim olacağını, belediyede de bütün ciddi projeleri masanın bir kenarına çektiklerini, virüsle ilgili çalışmaların mesainin yarıdan fazlasını işgal ettiğini, alınacak tedbirlerden dolayı seçimde görev alacakların zorlanacağının da ortada olduğunu söyledi.
Başkan İsmail Arter, Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş’a başarılar dileyerek, ”sizi buralarda görmek, daha sonra da oralarda görmek güzel olur diye düşünüyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

no

Paylaş

Önceki Haber

2020 YKS Sonuçlarına Göre Tercihte Yakın Doğu Üniversitesi Yine Açık Farkla Önde…

Sonraki Haber

Maliye Bakanı DAÚ de İdi

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + 15 =