CUMHURBAŞKAN ADAYI BAŞBAKAN ERSİN TATAR GAZİMAĞUSA BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

CUMHURBAŞKAN ADAYI BAŞBAKAN ERSİN TATAR GAZİMAĞUSA BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

UBP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Adayı, Başbakan Ersin Tatar bugün saat 13:00’da  beraberindeki heyetle Gazimağusa Belediyesini ziyaret ederek Başkan İsmail Arter ile bir görüşme yaptı. Tatar, Başkan İsmail Arter ile görüşmesi öncesinde belediye binasının damından Maraş’la ilgili incelemeler yaparken,  kapalı Maraş’ın açılmasının sadece siyasi anlamda değil Mağusa’nın genişlemesi için de çok doğru bir adım olduğunu, hükumetin bunun altyapısını nihai  noktaya taşıyarak Maraş’ın önümüzdeki aylarda açılmasının gündeme geleceğini söyledi.

UBP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Adayı, Başbakan Ersin Tatar konuşmasında, yoğunluk içinde çeşitli görevlerinin de devam ettiğini, Kornadan dolayı bugün dahi çeşitli kararlar aldıklarını, KKTC’nin pandemi dönemini başarıyla yönettiğini ve en hafif etkiyle atlattığı, hunun da dışarıdan bakıldığında güzel bir algı olduğunu ifade ederek, turizm ülkesi olan ülkemizde üniversitelerin başarısı ve ekonomik faaliyetlere yansımasının önemli olduğunu, öğrencilerin buraya nasıl tedbirler alınarak getirilmesinin konuşulduğunu söyledi. Başbakan Tatar, Gazimağusa’daki ziyaretlerine Limandan başladıklarını, Limanın kente yansımaları, altyapı ve imkânlarının geliştirilmesi konusunu değerlendirdiklerini, UBP’nin Gazimağusa için her zaman önemli düşünceleri olduğunu tekrardan konuştuklarını belirtti. İmar planının gündemde olduğunu, Genel Sekreterin başkanlığındaki komitenin öneri sunduğunu, en erken zamanda yanıt alınması temennileri olduğunu, Gazimağusa’nın imar planına önem verdiğini bildiğini söyledi. Belediyeye binasına geldiklerinde damdan Maraş’a baktıklarını, belediye binasının hemen hemen kapalı Maraş’ın içinde olduğunu, Maraş’ta harap olan binaların olduğu ifade ederek, KKTC geliştikçe kapalı Maraş’ın açılmasının siyasi anlamda değil Mağusa’nın genişlemesi için çok doğru bir adım olduğunu, hükumetin bunun altyapısını nihai  noktaya taşıyabilmesi ve önümüzdeki aylarda açılmasının gündemde olacağını, Gazimağusa Belediyesinin de bu konuda bölgenin planlanması hizmetlerin götürülmesi konusunda görev üstleneceğini, belediye ile merkezi hükumetin bu süreci birlikte yöneteceğini kaydetti. Gazimağusa’ya yabancı yatırımcı geldiğini, uluslararası anlamda 7 medeniyeti içinde barındıran kültür şehri olan Gazimağusa’da bu emaneti ileriye taşımak adına, şehrin kanalizasyondan diğer projelere kadar en iyi şekilde düzenlenmesi çağdaş standartları yüksek şehir haline getirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Başbakan Tatar, hükumet olarak belediye başkanıyla birlikte istişare ederek Gazimağusa’ya hizmet vermenin görevleri olduğunu ifade ederek, Gazimağusa’yı ve belediyeyi ziyaret etmekten mutlu olduğunu söyledi.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter,

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Başbakan Ersin Tatar, bakan ve milletvekillerinin bölgedeki ziyaretler çerçevesinde belediyeyi de ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, Ersin Tatar’ın çok yoğun bir tempoda çalıştığını gördüklerini söyledi. Başkan İsmail Arter, Ersin Tatar’ın Cumhuriyetin kurucusu olan UBP’nin başkanlığını yürüttüğünü, muhtemelen 100 yılda bir olan pandemi sürecinin başbakanı olarak süreci yönettiğini  ve Cumhurbaşkanı adayı olarak yoğun bir tempoda çalıştığını ifade ederek, toplumun bu çalışmaların karşılığını vereceğini düşündüğünü söyledi. Başkan Arter, ülkeyle ilgili hepimize görevler düştüğünü vurgularken, Başbakan Ersin Tatar’a başarılar diledi.

Paylaş

Önceki Haber

CEMAL ADADEMİR EĞİTİM VAKFI DAÜ YENİ BURS SİSTEMİ’NE DESTEK VERDİ

Sonraki Haber

Northernland dan DAÚ burs sistemine destek

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − three =