UMK-OGGA TEAM VE KAPLUMBAĞALARI KORUMA CEMİYETİ İLE İŞBİRLİĞİNDE “DENİZDE DOĞAYI HİSSET” ETKİNLİĞİ HAFTA SONU YAPILIYOR

UMK-OGGA TEAM VE KAPLUMBAĞALARI KORUMA CEMİYETİ İLE İŞBİRLİĞİNDE “DENİZDE DOĞAYI HİSSET” ETKİNLİĞİ HAFTA SONU YAPILIYOR
ALAGADİ’DE PLAJ VE SUALTI TEMİZLİĞİ ÇOCUKLARA YÖNELK ETKİNLİKLER VE DENİZE YAVRU KAPLUMBAĞA BIRAKMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, amatör balıkçılık konusunda çok popüler bir duruma gelen Ogga Team ve Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti ile işbirliğinde “Denizde Doğayı Hisset” etkinliğinin ikincisini gerçekleştiriyor.
Çocuklara ve gençlere doğayı ve denizi sevdirmek, ailelere çocukları ile birlikte kaliteli zaman geçirmelerine olanak yaratmak amacıyla tüm halka açık olarak düzenlenen etkinlik, 6 Eylül Pazar günü 17.00-19.30 saatleri arasında nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının en önemli yumurtlama alanlarından biri olan Alagadi Sahili’nde yapılacak.
Etkinlik saat 17.00-17.30 saatleri arasında Alagadi 2’de kayıt işlemleri, tişörtler, maskeler ve çöplerin toplanacağı iplik torbaların dağıtımı ile başlayacak.
Ardından kara temizliği ve bölgede dalgıçlar tarafından ilk kez yapılacak olan su altı temizliği gerçekleştirilecek.
Çocuk ve büyüklerin birlikte katılacakları, ip çekme ve torba ile koşma yarışının tamamlanmasının ardından, yavru deniz kaplumbağalarının denize bırakılacağı alana geçilecek.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu, Ogga Team Kurucu Üyesi ve Kaptanı Mustafa Şoföroğlu ile Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Damla Beton’un konuşmalarının ardından, saat 19.00 ile 19.15 arası yavru deniz kaplumbağalarının törenle denize bırakılması ve toplu fotoğraf çekimi ile Denizde Doğayı Hisset etkinliği sona erecek.

Paylaş

Önceki Haber

Ekor DAÜ yeni burs sistemine destek verdi

Sonraki Haber

RAKETLER FİNALLER İÇİN HAZIR…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen + seventeen =