BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI
Bilindiği üzere, ülkemize uygulanan ambargolar nedeniyle ticarette, özellikle ihracatta yaşanan dezavantajlı durumu telafi etmek amacıyla Türkiye Cumhuriyeti – KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması kapsamında sanayi ürünü ihracatına navlun desteği verilmektedir.
Koronavirüs salgını tüm dünyada çok hızlı bir biçimde yayılması nedeniyle salgın bir sağlık krizi yapısından küresel bir ekonomik krize dönüşmüştür. Bu süreçte bir çok sektör gibi ihracat yapan firmalarımız da zorluklar yaşamaktadır.
Bu dönemde İhracat sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızı rahatlatma ve salgın sonrasındaki dönemde de faaliyetlerini sürdürmelerini teminen, Başbakan Ersin Tatar’ın girişimleri ile, Türkiye Cumhuriyeti’nin finanse etmekte olduğu Kalite Belgesi, Fuar, Pazarlama ve Navlun Hibe Destek Programı hazırlıkları tamamlanmış olup, 2020 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmasında yer alan ilk etapta toplam 4 milyon TL kaynak aktarımının gerçekleşmesi ve ödemelerin hızla yapılması için Başbakan Ersin Tatar ilgili Bakanlıklara talimatını vermiştir.

Paylaş

Önceki Haber

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Arif Salih Kırdağ katıldığı televizyon programında bazı açıklamalarda bulundu.

Sonraki Haber

Yakın Doğu Üniversitesi COVID-19 PCR Laboratuvarı Sonuçlarına Göre Yurtdışından Gelen Pozitif Vakalarda Virüs Miktarı Düşük…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + fifteen =