DAÜ 2020 – 2021 Güz dönemi çalışma düzen

Değerli DAÜ Ailesi,

 

Hepimizin yakınan takip ettiği ve olumsuz yönde etkilendiği Covid-19 pandemi sürecinde özellikle Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) olarak her aşamada özverili çalışmalarda bulunarak yaşadığımız olumsuzlukları en aza indirmeye çalıştık. Bu süreç sizlerin yoğun çabaları ile yürütülmeye çalışılmaktadır. Bildiğiniz üzere, DAÜ Senatosu 2020 – 2021 Akademik Yılı Güz Dönemi’nin tamamen digital olanaklardan yararlanılarak yürtülmesi yönünde ancak uygulamaya yönelik fakültelerimizin talepleri doğrultusunda yüz yüze eğitime de olanak sağlayacak şekilde bir karar üretmiştir. Bu kapsamda halen kampüs içerisinde DAÜ ve özel yurtlarda ve ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) çeşitli bölgelerinde ikâmet eden çok sayıda öğrencimiz bulunmaktdaır. Yurtdışında bulunan yeni ve eski öğrencilerimizden de KKTC’ye gecek olanlar olacaktır. Geçtiğimiz günlerde tüm binalarımızda Covid-19 ile ilgili alınacak önlemler ile ilgili İdare Amiri ve Bina Sorumluları ile toplantı yapılmış ve alınan önlemler tartışılmış gerekli planlama yapılmıştır.

Tüm bunlar dikkate alındığında, 2020 – 2021 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde “çevrimiçi derslerin” öğretim elemanları tarafından ofislerinde veya kampüs içerisinde uygun bir mekânda verilecek şekilde planlanması ve öğrencilerin gerekli önlemleri alarak ofis saatlerinde hocalarını ziyaret etmelerine olanak sağlayacak düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

Bu bağlamda, yurtdışında bulunan personel de dahil olmak üzere tüm personelin kayıt döneminde birimlerinde hazır bulunmaları, ayrıca dönem içerisinde mazareti bulunanlar haricinde tüm personelin görevi başında olmaları gerekmektedir.

Risk grubunda bulunan personel kendini takip eden doktoruna durumunu bildirecektir. Doktor, yapacağı değerlendirme sonucunda gerekli görmesi halinde Covid-19 Kronik Hastalık Değerlendirme Formu’nun ilgili bölümünü dolduracaktır. Daha sonra personel aşağıdaki belgelerle birlikte Üniversitemiz Rektörlüğü’ne başvuracaktır:

 

1.      Hastalığını belgeleyen doktor raporu

2.      Kullandığı ilaçlar ve ne kadar süre kullanacağını gösteren reçete

3.      Hastalığını belgeleyen tetkik sonuçları

4.      Covid-19 kronik hastalık değerlendirme formu

 

Üniversite yönetimi form’un ilgili bölümünü doldurduktan sonra başvuruyu Sağlık  Bakanlığı’na bağlı yataklı tedavi kurumları dairesine iletecektir. Covid-19 Kronik Hastalık Değerlendirme Komisyonu başvuruları belirli aralıklarla değerlendirerek karara bağlayacaktır.

Bu süreçte gösterdiğiniz özverili çalışmalardan dolayı teşekkür eder, 2020 – 2021 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde hepinize başarılar dileriz.

 

Prof. Dr. Hasan Demirel

Akademik İşler Rektör Yardımcısı

Doç. Dr. Serhan Şensoy

İdari ve Teknik İşler Rektör Yardımcısı

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ-KOOP’TAN DAÜ YENİ BURS SİSTEMİ’NE DESTEK

Sonraki Haber

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMA

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 4 =