Tatar Toplumsal Birlik için calisacak

SAVAŞAN: “TATAR, TOPLUMSAL BİRLİK VE TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLER GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞACAK”

Ulusal Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan katıldığı bir televizyon programında, Başbakan Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı görevini devralması halinde temel hedefinin “toplumsal birliği” ve “Türkiye ile iyi ilişkileri yeniden tesis etmek” olacağını vurguladı.

“Bugün ülkemizin en önemli sorunlarından biri Türkiye hükümeti ve kamuoyu ile bozulan ilişkilerimizdir. Bu ilişkilerin düzelmemesi durumunda, hem bölgemizdeki gelişmeleri etkileme gücümüz ortadan kalkacak, hem de ekonomik sorunlarımız artacaktır. Bırakın mali yardım almayı, Türkiye kamuoyunun tepkisi nedeniyle turizm ve yükseköğretim kurumlarımız bile sarsıntı geçirecektir” diyen Ahmet Savaşan, Türkiye ile iyi ilişkiler kurmanın önemine vurgu yaptı ve Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki birinci önceliğinin bu ilişkileri yeniden düzeltmek olacağının altını çizdi.

Ailesini geçindirmeye çalışanlara katkı olacak…
“Cumhurbaşkanı Tatar’ın Türkiye sevdası zaten kanıtlanmış bir şeydir. Bu olumlu imajını kullanarak bu ilişkileri en üst seviyeye çıkaracaktır. Bir Cumhurbaşkanı olarak, toplumsal sorunları çözmeye çalışan hükümetlere, işlerini geliştirmeye çalışan iş insanlarına ve ailesini geçindirmeye çalışanlara yapacağı en büyük katkı da bu olacaktır. Bu hepimizin yaşamını kolaylaştıracaktır” diye konuştu.

Tatar Kıbrıs sevdalısıdır …
“Tatar, Kıbrıslı bir Türktür. Hayatının her döneminde buna uygun davranmıştır. İstanbul’da çalışmış, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanlığı yapmıştır. Ardından Kıbrıs’a gelerek, spor kulübü başkanlığı yapmış, getirisi olup olmayacağını düşünmeden televizyon yayıncılığı ile uğraşmıştır. Tatar, bir Kıbrıs sevdalısıdır. Bir Türk milliyetçisidir” diyen Ahmet Savaşan, “Bu özellikleri ile toplumsal birliğimiz için elinden geleni yapacaktır. Bizi her yerde en iyi şekilde temsil edecek, her zaman aramızda olacak ve birbirimize yaklaşımımızı da olumlu etkileyecektir” diye konuştu.

Yeni bir gelecek için birlikte çalışılacak…
Ersin Tatar’ın “toplumsal birlik” için yapacağı çalışmalara da değinen Ahmet Savaşan, “saray, bir toplumsal merkeze dönüştürülecek. Kapıları her zaman ve herkese açık olacak. Önemli toplumsal sorunlar, bütün siyasi partilerimiz ve sivil toplum örgütlerimizin katılımı ile görüşülecek, yeni fikirler ortaya çıkartılacak, bu fikirler yine halk ile birlikte halkın yararına değerlendirilecektir. Yani bu yeni dönemde yeni bir gelecek için birlikte düşünülecek ve halkın bütün kesimleri kucaklanarak birlikte çalışılacaktır” dedi. Savaşan, Tatar’ın tarzı göz önüne alındığında, bu özelliklere sahip bir Cumhurbaşkanı’na hararetle ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

‘Biatçılar’ ve ‘iradeciler’ diye bölünme lüksümüz yok…
Gerek Türkiye hükümeti ve Türkiye kamuoyu, gerekse farklı toplumsal kesimler ile çatışarak hiçbir yere varılamayacağının altını çizen Ahmet Savaşan, “etrafımızda zaten yeterince düşmanımız var. Ada üzerindeki haklarımızı teslim etmemek için direnen Rum tarafı, başka devletlerin de desteğini almış görünüyor. Bu zorlukları aşabilmek için Türkiye ile kavgaya ihtiyacımız yoktur. İçimizde ‘biatçılar’ ve ‘iradeciler’ diye bölünme lüksümüz de yoktur. Tatar, bütün güçlerimizi birleştirmenin aracısı olacaktır. Sorunlarımızın üstesinden de bu güç ile gelebileceğiz” şeklinde konuştu.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ Turner i Andı

Sonraki Haber

UKÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahsen Işık Özgüven, Dünya Gıda Günü kapsamında konuştu.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × four =