Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği – YEKAD, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Zurnacılar’a ziyaret etti

Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği – YEKAD, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Zurnacılar’a ziyaret gerçekleştirerek Salamis Kamping Alanıyla ilgili sürdürülen hukuksal mücadeleye destek belirtti. Dernek olarak da bu mücadeleye katkı koyacaklarını ve hukuki olarak üzerelerine düşeni yapacaklarını ifade ederek , destek açıklayan tüm sivil toplum örgütlerine de teşekkür ederek bu mücadelede ortak hareket etme çağrısında bulundu.
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar’ın Salamis Kamping Alanında bulunan karavanının mühürlemenin olduğu gece ilginç bir şekilde yanmasından dolayı geçmiş olsun dileklerini ileterek, konunun en erken zamanda Mağusa Polis Müdürlüğü tarafından aydınlığa kavuşturulmasını ve suçluların adalete teslim edilmesini beklediklerini ifade ettiler.
Sürdürülen mücadelede hukuka olan inançlarının tam olduğunu vurgularken, alandaki gayrı yasal durumun sürdürülemez olduğunu, ormanın, denizin, kısacası tüm çevrenin tehdit altında olduğunu ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakma sorumluluğu duyan herkesi bu konuda ortak hareket etmeye davet etti. YEKAD ayrıca bu alanda yasalara uygun şekilde kampçılık yapan kişilere de yaşananlardan dolayı geçmiş olsun dileklerini ifade ederek hukuka uygun hareket eden hiç kimsenin mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti.
Salamis Kamping Alanı ile ilgili Gazimağusa Kaymakamlığı başta olmak üzere, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesini, Çevre Dairesini, Elektrik Kurumunu, Orman Dairesini ve bu dairelerin veya kuruluşların bağlı olduğu bakanlıkları göreve davet ederek ortak çalışma yapmalarını ve en kısa zamanda yasalar çerçevesinde alanın dönüştürülerek sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasını ve kamu yararına kullanıma açılmasını temenni ettiklerini ifade ettiler.

Paylaş

Önceki Haber

ETKİNLİK DUYURULARI

Sonraki Haber

İSKELE VE KÖY YOLLARINDA BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 − 5 =