TOLGA ATAKAN MECLİS KONUŞMASI

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, elektronik bileklik uygulaması ile ilgili teknik çalışmaları bakanlık olarak üstlendiklerini, Polis Genel Müdürlüğü dahil ilgili kurumlarla toplantılar yapıldığını dile getirdi.
Evde karantinanın yürürlüğe konabilmesi için elektronik ve fiziki denetimin uygulamada ne sonuç vereceğini görmek adına başlatılan pilot çalışma çerçevesinde Meclis genel Kurulu’na bilgi veren Bakan Atakan, denetim mekanizmalarından biri olan elektronik denetleme konusunda ülkeye giriş öncesinden başlayan bir planlama yapıldığını anlattı. Atakan, bir aplikasyon yaratılması, ilgili kişinin yolculuk öncesi bu aplikasyona kayıt olarak PCR testi ve iletişim detayları gibi bilgileri yüklemesi şeklinde bir sistem düşüncesiyle hareket edildiğini dile getirdi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, bugün yayınladığı NOTAM ile pilot uygulamaya dahil olacak yolculardan, KKTC’ye uçuş öncesinde “Güvende Kal” aplikasyonunu cep telefonlarına indirerek, gerekli belge ve bilgileri aplikasyona yüklemeleri talep edilmişti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Atakan, elektronik denetim için kullanılacak sistem ile ilgili şu ana kadar dört farklı kurum ile görüşüldüğünü, bunlardan hazır olanın sisteminin denendiğini, diğer üç kuruma da hazır oldukça demo şansı verileceğini ifade etti.
Şu anda hem uygulama kolaylığı hem de maliyet açısından kullan-at tarzı bilekliklerin kullanımı yönünde bir yaklaşımın olduğunu kaydeden Tolga Atakan, hazırlıklarını tamamlayan kurumların demolarının da yapılması sonrası nihai kararın kurulacak yeni hükümet tarafından verileceğini, bu süreçteki tüm tecrübelerin yeni hükümete aktarılacağını belirtti.

Paylaş

Önceki Haber

Erdem akademi spor gmb de idi

Sonraki Haber

UMK, MEB VE UKÜ İŞBİRLİĞİNDE HAZIRLANAN “MUTLULUK SANATI” İSİMLİ BİLİMSEL PROJE HAYATA GEÇİYOR

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − three =