DAÜ, DR. FAZIL KÜÇÜK TIP FAKÜLTESİ KLİNİK UYGULAMA MERKEZİ DENETİMLERİ TAMAMLANDI

DAÜ, DR. FAZIL KÜÇÜK TIP FAKÜLTESİ KLİNİK UYGULAMA MERKEZİ DENETİMLERİ TAMAMLANDI

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi bünyesinde açılması planlanan Klinik Uygulama Merkezi’nin denetimleri tamamlandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı yetkililerince denetimi gerçekleştirilen söz konusu merkez ayakta tedavi ve farklı alanlarda poliklinik hizmeti verecek.

 

Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Klinik Uygulama Merkezi’nde KKTC Sağlık Bakanlığı ile imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde gerekli görüldüğü durumlarda ileri tetkik, kan ve radyolojik tetkikler, yataklı tedavi, ameliyat ile yoğun bakım hizmetleri konusunda Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden destek alınacak.

 

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, Klinik Uygulama Merkezi’nin hem eğitim hem de sağlık açısından önemli hizmetler vereceğine inandığını belirterek öğrencilerin klinik becerilerinin artmasında da merkezin önemli rolü olacağını vurguladı. Prof. Dr. Gökçora, merkezin en kısa sürede hasta kabulüne başlayacağını da sözlerine ekledi.

 

Prof. Dr. Gökçora, Gazimağusa halkını DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi akademik kadrosu ile buluşturacaklarını belirterek, halkın merkezin hizmetlerinden  yararlanmasını sağlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, Tıp Fakültesi eğitimi içinde her yıl yapılan klinik uygulamalara giriş dersleri kapsamında, poliklinik eğitimine fırsat tanıyacak imkanlar sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ İLE KIBATEK VAKFI ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Sonraki Haber

Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi Mühendislerince Geliştirilen Yoğun Bakım Solunum Cihazı, MÜSİAD Expo 2020’de yoğun ilgi gördü.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 + ten =