Sosyal Adalet Hareketi Başkanı Saffet Aşıksoy BASIN BİLDİRİSİ

Sosyal Adalet Hareketi Başkanı Saffet Aşıksoy BASIN BİLDİRİSİ
Basın Bildirisi
ÇALIŞANLAR, İŞVERENLERİN AYNI ZAMANDA MÜŞTERİSİDİR
Asgari ücret derhal artırılmalıdır. 4 kişilik bir ailenin, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayabileceği bir düzeye yükseltilmelidir.
Dövizin artması ile birlikte, geliri €300 seviyelerine inen asgari ücretli çalışanlar bırakın insan gibi yaşamayı, açlığa terk edilmiş durumdadır.
İnsanları mağdur etme konusunda karar alabilmeye devam eden hükümet, söz konusu çalışan olunca, aylardır karar üretmemiştir.
Akla ve ekonomik döngüye uygun olan, asgari ücretin artırılması konusunda işverenin de istekli olmalıdır. Sonuç olarak çalışanlar, işverenlerin aynı zamanda müşterisidir de. Belki bir işverenin yanında çalışan, kendi müşterisi değildir ama muhakkak başka bir işverenin müşterisidir. Çalışanı açlıkla karşı karşıya bırakırsanız, çalışan da para harcamaktan vazgeçer ve talep çok düşer, böylelikle piyasa döngüsü durmuş olur. Nihayetinde piyasada para dolaşmaz. Belki iş veren, düşük asgari ücretten dolayı, giderinin az olduğunu düşünüyordur ama, piyasada para dönmediği, harcama yapılmadığı için, kazancı o kadar düşer ki, geliri yine de giderinin altında kalır ve batar.
Bu yüzden, çalışanların insanca yaşayabilecekleri minimum gelire ulaşmaları için sadece işçi değil, hükümet ve işverenlerin de istekli olması en mantıklı, akılcı ve vicdani olandır.
Saffet Aşıksoy
Başkan
Sosyal Adalet Hareketi
Paylaş

Önceki Haber

TABANCA KKTC. CUMHURİYET KUPASI MÜSABAKASI

Sonraki Haber

Ülkemizde Her 10 Bebekten 1’i Prematüre Doğuyor. Prematüre Bebekler Tam Donanımlı Ünitelerin Yer Aldığı Merkezlerde Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanları İle Hayata Bağlanıyor.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − fifteen =