Havacılık sektörü duayen ismini kaybetti

Havacılık sektörü duayen ismini kaybetti
Türk Sivil Havacılığının gelişmesinde önemli rol oynayan isimlerden Mehmet Demir Uz, 77 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti. Türkiye’nin son özel havayolu şirketi Tailwind’in kurucu yönetiminde yer alan Mehmet Demir Uz, vasiyeti üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde defnedilecektir.
1943 yılında Turhal’da doğan Uçak ve Makine Yüksek Mühendisi Mehmet Demir Uz, Türk Hava Yolları ve Kanadalı De Havilland firmasında çalıştıktan sonra 1986 yılında Türkiye’nin ilk özel havayolu şirketi İstanbul Havayolları’nda Teknik Müdür olarak göreve başlamıştı. 15 yıl boyunca İstanbul Havayolları’nda Teknik Müdür/Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Demir Uz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan Havalimanı’nda ilk özel sektör uçak bakım hangar ve tesislerinin kuruluşunda önemli rol oynadı. Süper Caravelle, Boeing 727-200, Boeing 757-200 ve Boeing 737-400 uçaklarının hat bakım ve C-Bakımları ilk defa Demir Uz’un teknik müdür olduğu tesiste gerçekleştirilmiştir.
Kuzey Kıbrıs’ta 5 teknisyen ile başladığı teknik bölümde organize ettiği uçak teknik eğitimleri ile yüzlerce teknik personelin yetişmesine ve sektörün gelişimine öncülük etmiştir. Haftada 500’den fazla uçuşun yapıldığı filonun tüm uçaklarının bakımı kendileri tarafından yapılmıştır. Son olarak Türkiye’nin özel havayolu şirketi Tailwind’in kurucu yönetiminde yer alan Mehmet Demir Uz, vasiyeti üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde defnedilecektir.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ Bülten / 27.11.2020

Sonraki Haber

Üst Koordinasyon Kurul toplantısı, Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşti.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + 13 =