Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Yrd. Doç. Dr. Cemre S. Günsel Haskasap, Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ve beraberindekileri kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Yrd. Doç. Dr. Cemre S. Günsel Haskasap, Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ve beraberindekileri kabul ederek görüştü.

Kabulde gerçekleştirdiği konuşmada yarın açılışını gerçekleştireceği Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane’nin ülkeye kazandırılması nedeniyle Girne Üniversitesi yetkililerini kutlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Yakın Doğu Ailesi’nin cesareti ve ülkeye yatırımları her zaman takdir ettiğimiz bir konudur. Bu açıdan sizleri ve YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’i tebrik ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Dr. Suat Günsel’in, bu ülkenin geleceğine inanarak yaptığı yatırımların diğer yatırımcılar için de örnek ve teşvik edici olduğunun altını çizerek KKTC’nin gelişimine yönelik yapılan bütün yatırımlardan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Pandemi nedeniyle yaşanan bir takım sıkıntılara rağmen sürecin çok iyi yönetildiğini, sağlık ve ekonomi açısından olumlu gelişmeler yaşandığını kaydeden Cumhurbaşkanı, KKTC’ye inanmanın ve güvenmenin önemine dikkat çekerek, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nda verdiği mesajların KKTC’nin varlığını perçinlediğini dile getirdi.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışman’ı Lute ile dün gerçekleştirdiği görüşmede, mevcut konjonktürün Kıbrıs’ta artık egemen eşitliğe dayalı iki devletli bir çözümü ortaya çıkardığını dile getiren Cumhurbaşkanı, Crans Montana’da yaşanan başarısızlığın ardından federal çözümün rafa kalktığını kaydetti. Cumhurbaşkanı, bölgedeki istikrar açısından da iki devletli çözümün zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Halkın ve gençliğin umudu için çalışmaya ve devlete sahip çıkmaya devam edeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı, kurum ve kuruluşlarıyla KKTC’yi yüceltmenin erdemine varılması hedefinin altını çizdi. Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane’nin ülkeye kazandırılmasının KKTC’ye olan inancın bir simgesi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Girne Üniversitesi yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

G
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan
Paylaş

Önceki Haber

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk ve Yönetim Kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC Rektörü ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cumali Kınacı ve üyelerini kabul etti.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − thirteen =