EZGİ AYÇE’DEN “DERİN YEMİN”

EZGİ AYÇE’DEN “DERİN YEMİN”

 

 

Kendi şarkılarını yazan, güçlü sesi ve yorumculuğu ile 2018 yılında Enbe Orkestrası’nın çıkış parçası olan ve klibi Barcelona’da çekilen “Yarım Sevda” ile müzik dünyasına merhaba diyen Ezgi Ayçe, başta Ajda Pekkan olmak üzere birçok sanatçı ile aynı sahneyi paylaşmış ve çocukluğundan gelen müzik tutkusunu sahne ve albümlere taşımıştır.


Müzik öğretmeni olan anne babanın çocuğu olarak küçüklüğünden bu yana müzikle büyüyen, Ortaokul yıllarında annesinin yönettiği korolarda, lise yıllarında ise babasının kurduğu lise orkestrasında bas gitar çalan ve şarkı söyleyen Ezgi Ayçe, aynı yıllarda kendi şarkılarını da yazmaya başlamıştır.

 
2019 yılında Serdar Ayyıldız ile ortak bir çalışmaya imza atan ve sözü müziği Sezen Aksu’ya ait “Ateş Böceği” ile kısa sürede büyük ilgi gören Ezgi Ayçe’nin yorumladığı şarkı, Serdar Ayyıldız’ın proje albümünün çıkış parçası olmuştur.


Ezgi Ayçe, Ajda Pekkan, Behzat Gerçeker, Sertab Erener, Yıldız Tilbe ve Nil Karaibrahimgil gibi sanatçılarla sahne ve albüm kayıtlarında yer almıştır.


Müziğini global çapta da duyurmayı amaçlayan sanatçı, İstanbul’un en güzel tarihi manzaralarında, şarkının aranjesini de yapan Ali Tolga Demirtaş yönetmenliğinde, Iphone 11 Pro Max ile çekilen sözü müziği kendisine ait yeni şarkısı “Derin Yemin”i 3 Kasım’da dinleyici ile buluşturdu.


Diskografi:

2018 – Enbe Orkestrası feat Ezgi Ayçe – Yarım Sevda
2019 – Serdar Ayyıldız feat Ezgi Ayçe – Ateş Böceği
2020 – Derin Yemin

Ezgi Ayçe hakkında daha fazla bilgi, görsel ve röportaj istekleri için; Pasion Turca PR Manager – Hakan Akoğlu – hakan@pasionturca.net – 0533 499 41 49 – 0545 474 93 25 – 0212 2744348

Ezgi Ayçe Hakkında

 

İzmir doğumlu Ezgi Ayçe, üniversite için İstanbul’a geleceği yıllara dek çok sevdiği Akçakoca’da büyümüştür. Ortaokul yıllarında annesinin yönettiği korolarda, lise yıllarında babasının kurduğu lise orkestrasında bas gitar çalmış, şarkı söylemiş ve aynı dönemde şarkı yazmaya başlamıştır.

Peyzaj yüksek mimarı olan Ezgi Ayçe, 2010 yılında mesleğini bırakarak müzik hayatına atılmıştır. İlk olarak 1 yıl Avrupa Korosu’nda koristlik yapmış, ardından 4 yıl Boğaziçi Caz Korosu ile dünya çapında (Amerika, İtalya, Macaristan, Avusturya, Almanya vb.) 150’nin üzerinde konser vermiştir.

2013 yılında, 1 yıl boyunca IKSV Caz departmanında ‘Genç Caz’ yarışmasının koordinatörlüğünü yapmış, ilk International Jazz Day organizasyonunda dünyaca ünlü sanatçılarla çalışmıştır.

2014 yılında Şişli Belediyesi bünyesinde kurulan Şişli Kültür Sanat departmanı ile çeşitli organizasyon ve müzikal çalışmalarda bulunmuştur.

Aynı yıl içerisinde Ezop Music & Production’ı kurmuştur. Kendisinin ve başka sanatçıların sahne organizasyonları ve teknik gereksinimlerini sağlayan firması ile birçok marka ile işbirliklerine imza atmıştır.

Gülçin’in son albümü ‘Davet’te yer alan ‘Bi Kahve’ ve What da Funk grubunun seslendirdiği ‘Serseri Aşk’ gibi farklı sanatçı ve albümler için de söz ve müzik üreten Ezgi Ayçe, YouTube’da yaptığı akustik performans kayıtlarını Zuhal Müzik sponsorluğunda gerçekleştirmektedir.

İlk teklisi, sözü ve müziği kendisine ait olan, klibi Barcelona’da çekilen Enbe Orkestrası’nın çıkış parçası ‘Yarım Sevda’ ile 2018’de müzik dünyasına merhaba demiştir. Ardından 2019 Ekim’de sözü müziği Sezen Aksu’ya ait ‘Ateş Böceği’ni Serdar Ayyıldız ile birlikte söylemiş ve şarkı Serdar Ayyıldız’ın proje albümünün çıkış parçası olmuştur.

Ajda Pekkan, Behzat Gerçeker, Sertab Erener, Yıldız Tilbe ve Nil Karaibrahimgil gibi sanatçılarla sahne ve albüm kayıtlarında çalışma fırsatı yakalayan Ezgi Ayçe, sözü ve müziği kendisine ait olan, ATD Production etiketiyle 3 Kasım’da yayınlanan son teklisi ‘Derin Yemin’in klibini, şarkının aranjesini de yapan Ali Tolga Demirtaş yönetmenliğinde Iphone 11 Pro Max ile çekmiştir.

Paylaş

Önceki Haber

UKÜ’lü Öğrenciler 3 Aralık Dünya Engeliler Günü Kapsamında Etkinlik Gerçekleştirdi

Sonraki Haber

“Ev ve Kent Hikayelemeleri” Duyurusu

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − eleven =