KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ruhsar Vudalı ve yönetim kurulu üyeleri 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ruhsar Vudalı ve yönetim kurulu üyeleri 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Kabulde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Tatar, 3 Aralık Engelliler Günü’nün bir kutlama günü olmadığına; halkımızın içinde sahiplenilmesi gereken insanların gerekirse yasal düzenlemeler veya önlemlerle topluma daha fazla iştirak edebilmelerinin sağlanması gerektiğine işaret etti. Aynı şekilde hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapılmasının gerektiğinin altını çizdi. “Bu, bizim önemsediğimiz bir meseledir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de engellilere sahip çıkma noktasında hem halkın hem de devletin büyük bir anlayış ve duyarlılık içinde olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin devlet olarak kendi imkanları ölçüsünde engellilere sahip çıkmaya devam edeceğini belirterek, dünyada uygulanan yöntemleri örnek alarak, engellilere yönelik bina düzenlemeleri ve istihdam gibi çeşitli boyutlarda hayatlarını kolaylaştırmanın görevleri olduğunu vurguladı.
Federasyonun yaptığı çalışmalardan dolayı kendilerini kutlayan Cumhurbaşkanı Tatar, özveri, fedakarlık ve disiplin içinde çalışmaların yapılmakta olduğunu ifade etti.
“Sizlerin Türkiye’de Basketbol maçlarına katılmanız ve elde ettiğiniz başarılar bizim için gerçekten bir gurur vesilesidir,” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, içinde bulunduğumuz koşullarda eksikliklerin olduğunu, bu eksiklikler konusunda devletin gerekeni yapacağını düşündüğünü söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, “engelli” kelimesini kullanmaktan pek hoşlanmadığını belirterek, özel gereksinimli insanların aramızda olduklarını ve özellikle halkın bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı devlete önemli görevler düştüğünü kaydetti.
Paylaş

Önceki Haber

Nevşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Engelsiz Sanat Birliği ve Yön Sanat Atölyesi’nin organize ettiği 6. Engelsiz Sanat Ödülleri’nde Yılın Resim Sanatçısı ödülüne layık görülen engelli resim sanatçısı Mert Yalın’ı kabul ederek ödülünü takdim etti.

Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu sabah Lefkoşa’nın Arasta çarşısını ziyaret etti.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 2 =