Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Belediyesi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Belediyesi’ni ziyaret etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’den çalışmaları hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Tatar, Girne’nin büyük potansiyele sahip bir kent olarak gelişiminin süreceğine inanç belirtti.

Girne’nin, turizm potansiyeli, doğal güzellikleri, her geçen gün artan öğrenci ve üniversite sayısıyla ülkenin en değerli şehirlerinden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Girne’nin tüm bu özellikleriyle dünyanın tanıdığı, bildiği bir şehir olduğuna dikkat çekti.

Girne’nin, yurt dışından gelen yabancılara, üniversite öğrencilerine ve turistlere de ev sahipliği yaptığını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, kentin sağlıktan ulaşıma tüm altyapısı geliştirilirken doğasına da sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

Girne Belediyesi’nin, kentte doğayı ve çevreyi koruyarak, altyapısını geliştirerek, vatandaşlara daha çağdaş hizmet vermesinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, belediyenin kenti daha modern bir yapıya kavuşturmak için uğraş içinde olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanı, görevinin, hükümetle uyum içerisinde bu yöndeki çalışmaları desteklemek olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmasında Girne’nin ciddi bir sorunu olan trafik meselesine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Alsancak –Karşıyaka Anayolu çalışmalarını bir an önce tamamlanması ve Değirmenlik-Çatalköy–Girne Anayolu’nun geliştirilmesine yönelik projenin de hayata geçmesi gerektiğine dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Tatar, UBP-DP-YDP Koalisyon Hükümeti’nin, yeni bir çalışma sistemi ve anlayışıyla, ülkenin altyapısını geliştirmeye yönelik projelerin tamamlanması ve vatandaşlarına daha sağlıklı, çağdaş bir yaşam vermek için çalışacağına inanç belirtti.
Girne’de, yeşilin, denizlerin korunmasının ve arıtmanın önemine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı, Girne Belediyesi’nin bu yöndeki yoğun çalışmalarını takip ettiğini söyledi.

KKTC’nin sağlık yapısının da son dönemde oldukça iyi bir noktada olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, KKTC’nin sağlık altyapısı, doktorları, hemşireleri, sağlık ve belediye çalışanlarıyla, bütünlüklü bir şekilde pandemi sürecini kontrol altında tuttuğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin sağlık yönünden güvenli bir ülke olduğu algısı yaratıldığını ifade ederek bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl devlet tarafından devralınan GAÜ Hastanesi’nin tamamlanmasının ardından Girne Doktor Akçiçek Hastanesi’nin buraya taşınacağını anımsatan Cumhurbaşkanı, projenin ihale aşamasına geldiğini kaydederek, “İnşallah, hükümetin ilk icraatı; bu ihalenin tamamlanması olacak ve bina 6 ay içinde 160 yataklı tam donanımlı bir hastane olarak hayat bulacaktır” dedi.

Yeni hastanenin hayata geçmesinin ardından mevcut hastanenin sağlık merkezi olarak hizmet verebileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, bölgede Girne Üniversitesi Suat Günsel Hastanesi’nin de bulunduğunu anımsatarak, Girne’nin altyapısıyla, her türlü hizmetin verilebileceği bir şehir haline geldiğini kaydetti.

Girne nüfusunun 35 bin olarak bilinse de gerçek nüfusun bunun iki katı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, kentte tüm yaşayanların kayıt altına alınarak, imkanların gerçek nüfusa göre paralel olarak geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının sonunda, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve belediye personelini çalışmalarından dolayı kutlayarak başarılar diledi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, cumhurbaşkanlığı görevinde başarı diledi.

Paylaş

Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Badminton Federasyonu Başkanı Fırat Deniz ve uluslararası turnuvalara katılan Badminton sporcularından Seymen Deniz ile Eren Özuyanık’ı kabul etti.

Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Sarayönü Lions Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sare Tüfekçi ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five − 2 =