7 katlı otel e HAYIR

7 Katlı Otele Hayır denildi 19.12.20

İskele Çevreyi ve Sahilleri Koruma İnsiyatifi, Long Beach sahilinde yapılması planlanan 7 katlı Otel’in çevreye zarar vereceği gerekçesiyle bugün eylem yaptı
Eylemde “otel değil toprak kokusu” sloganları atılarak otel yapılması planlanan 17 dönümlük alanda sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak yürüyüş gerçekleştirildi.
İskele bölge halkı Long Beach bölgesinde yapılması planlana 7 katlı otelin çevreye zarar vereceği gerekçesiyle eylem gerçekleştirdi.
İskele Çevreyi ve Sahilleri Koruma İnsiyatifi tarafından düzenlenen eylem Babtutsa büfenin önünden otelin yapılacağı bölgeye yürüyüş gerçekleştirilmesi ile başladı.
Birçok sivil toplum örgütü ve derneğin desteklediği eylemde “7 katlı otel yaptırmayız”, “otel değil toprak kokusu”, “kazanacağınız paralar geleceğimizi yok edecek” yazılı dövizleri taşınarak, söz konusu bölgede 7 katlı otel istenmediği vurgulandı.
Yürüyüşün ardından infiyatif adına basın açıklamasını okuyan Fikri Marasalı, İskele’nin doğal ve ekolojik değerleri olan kıyısal alanların kontrolsüz beton yığınları ile yağmalanmasına maruz kalmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.
Long Beach’de yapılması planlanan otel inşaatının Çevre Dairesi nezdinde ki Çevresel Etki Değerlendirme Sürecinin devam ettiğini kaydeden Marasalı, söz konusu otel inşaatının kıyının dokusuna aykırı ve ekolojik yaşamı ise olumsuz etkileyeceğini belirtti.
Eyleme İB geçen dönem başkanı Halil Orun da destek verdi.

Paylaş

Önceki Haber

Raif Özgüren anıldı

Sonraki Haber

Hentbol kadınlarda finalistler belli oldu

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − two =