DAÜ-SEN üyelerine ne verir?

DAÜ-SEN üyelerine ne verir?
Değerli Meslektaşlar,
Sendikamız son birkaç yıl yeni yıl hediyesi verdikten sonra son iki yıldan beridir üyelerine yeni yıl hediyesi sunmamaktadır. Bu sendikamızın mali durumunun buna müsait olmaması nedeniyle değil bilinçli bir tercihidir. Son 2 yılda Sendika yönetiminin aldığı önlemler ve doğru yatırımlar sayesinde DAÜ-SEN’in mevduatı 1 milyon 750 bin liradan 3 milyon 600 bin liraya çıkarak %100 artış göstermiştir. Yani Sendikamızın mali durumu her zamankinden çok daha iyidir. Sendikamızın yeni yılda hediye vermemesinin nedeni üyeden aldığını üyeye vermek, günlük bir ihtiyacı karşılamak gibi geçici yöntemler yerine gerçek bir sendikanın yapması gerekenleri yapmak istemesidir.
DAÜ-SEN, 36 yıllık tarihinde üyelerine çok ender bir şekilde hediye sağlamıştır. Sendikamız üyelerini toplu şekilde yurtdışına gönderen, hediye çeki veren bir sendika hiç olmamıştır. Son yüzyılın en büyük küresel krizinin tam ortasındayız. Üniversitemiz ve öğrencilerimiz çok ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Büyük bir belirsizliğin eşiğindeyiz. İçinden geçtiğimiz kötü günlerin daha da kötüleşmesi bir komplo teorisi değildir. Daha bir yıl önce el sıkmaktan korkacağımızı tahmin bile edemiyorduk. Bu dönemde Sendikamızın tasarruf ve doğru yatırımla artırdığı kaynaklarını doğru kullanmak, kötü günler için saklamak tercihimizdir. Buna ek olarak Sendikamızın en son verdiği hediyenin maliyeti nedeniyle Sendika Denetleme Kurulu’nun bu harcamaları yanlış bulup sınırladığını, bunun ardından göreve gelen diğer denetleme kurullarının da aynı kararı tekrarlayarak Sendikamızın yönetimini uyardığını da hatırlatmak istemekteyiz.
DAÜ-SEN iki yıl önce Sağlık Fonu uygulamasını devreye koymuştur. Bu uygulamayla çok sayıda üyemiz, kendileri ve aile mensupları için yaptığı sağlık harcamaları karşılığında sendikamızdan en az 1500 ve en fazla 5 bin lira olmak üzere toplamda ciddi miktarda yardım almışlardır. Buna ek olarak 3 kanser hastası üyemize toplam 60 bin lira katkıda bulunduk. DAÜ-SEN, hediye çekiyle değil üyesi gerçekten ihtiyaç duyduğu noktada yanındadır. Tüketime değil sağlığa harcama yapmak bizce doğru bir tercihtir.
Sendikamız son iki yılda çok sayıda bölüm ve fakültenin üniversite tarafından karşılanamayan masraflarını üstlenmiştir.
Sendikamız son iki yılda ciddi maddi zorluklar yaşayan üyelerimizin sorunlarını gidermiştir.
Sendikamız, Üniversitemiz tarafından başlatılan burs kampanyasına diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte olarak, 4 öğrencimize burs sağlamıştır. Bunun yanında 5 öğrencimize mali katkıda bulunmuştur. Bu bursların karşılığı meblağ, yine çalışanların maaşlarını aldığı Üniversitemizin bütçesine gitmiştir.
Sendikamız Pandemi’nin başından bugüne kampüs içi ve ülkedeki tüm yardım kampanyalarında öncü rol oynamıştır. Test kitlerinin alınmasından ve özel eğitim okullarındaki çocukların ihtiyaçlarının karşılanmasından grevdeki emekçilere katkıda bulunulmasına kadar her noktada DAÜ-SEN vardı. Bu Üniversitemizin ve Sendikamızın itibarı için kritik bir konudur.
DAÜ-SEN, Pandemi nedeniyle çeşitli ülkelerde adeta mahsur kalan üyelerinin ilk yanında olandı.
Pandemi şartlarında kapanan kantin ve kafeteryalar nedeniyle kampüsümüzde aç kalan hayvanların yanında aylardan beridir yine DAÜ-SEN vardır.
İleriki günlerde COVID-19’a karşı aşılama başlayacak. Mart ayında Sendikamız test kitlerine 50 bin lira katkıda bulunmuştu. Peki şimdi mali durumu daha da vahim olan devletin aşılama için gerekli kaynağı var mı? Çok ciddi miktarda antikor ve PCR testi ihtiyaç olacaktır. Avrupa’dan gelecek aşılar ücretsiz mi olacaktır? Öğrencilerimize ve velilerine aşı için kaynak var mıdır? Devletten farklı olarak Sendikamız, üyeleri ve ailelerinin aşılanması için kaynağa sahiptir. Bu kaynağımızı tüketime harcamak yerine esirlikten kurtulup normal hayata dönmek için kullanacağız.
Sendikamız, tek başımıza her birimizin yapamadığı ama hepimiz adına yapılması gereken ortak hedefleri gerçekleştirmektedir. Bu toplumsal davranma yönünde bilinçli bir tercihtir. Sendikamız üyesine yeni yılda hediye çeki vermeyecektir. Ama sendikamız hasta olan, mahsur kalan, maddi desteğe ihtiyaç duyan her üyesinin yanında olacaktır. Ülkenin en güçlü mali yapısına sahip sendikalarından DAÜ-SEN hepimiz için güvencedir.
DAÜ-SEN
Paylaş

Önceki Haber

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ı İskele Şubesi, İskele ilçe ve köylerinde bulunan okullara, ilk yardım malzemeleriyle birlikte ecza dolabı bağışı yaptı

Sonraki Haber

Güneş sağlık için gerekli ancak cildi koruma konusuna dikkat!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + 1 =