DAÜ bir sen den


Değerli mesai arkadaşlarımız,
Bildiğiniz üzere 5 Kasım 2020’de yapılan referandumdan sonra henüz yeni bir TİS imzalanmadığı için YASA gereği sendikamız DAÜ BİR-SEN’in imzalamış olduğu TİS halen yürürlüktedir. TİS’den üyelerimiz otomatik olarak yararlanmakta, üye olmayanlar da TİS’deki haklardan dayanışma aidatı ödeyerek yararlanmaktadırlar. TİS’den yararlanma konusu yasa ile belirlenmiş ve bunun dışına çıkmak da mümkün olmamasına rağmen; DAÜ PER-SEN TİS düzenini ortadan kaldırabilecek bir ARA EMRİ için dava açmıştı. Burada iddia ettikleri yetkili olmalarına rağmen itibar kayıplarının olduğu ve DAÜ BİR-SEN’in halen dayanışma aidatı topladığı yönünde idi.
Dün mahkeme sonuçlanmış ve adalet yerini bulmuştur. DAÜ PER-SEN mahkemeyi kaybetmiş ve ARA EMRİ iptal edilmiştir.
Ara emri davasında diğer bir durum ise sendikamız gibi DAÜ’nün de bu konudan davalı pozisyonda olmasına rağmen mahkemede hiçbir savunma yapmamasıdır.
Buradan DAÜ PER-SEN’e çağrımızdır! Yasada açıkca belli olan konuda enerji harcayacağınıza, TİS düzenini tehlikeye atmaya çabalayacağınıza, referandum sürecinde vermiş olduğunuz sözlerin arkasında durunuz, tüm memur ve işçilerimiz için yeni haklar kazanmaya ve TİS imzalamaya konsantre olunuz.
Saygılarımla,
DAÜ BİR-SEN

Paylaş

Önceki Haber

Gazi de sıkı denetim yapılacak

Sonraki Haber

Gazi de sıkı denetim başladı

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven + 18 =