DAÜ 9. ULUSLARARASI KARİYER GÜNLERİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLE BAŞLIYOR

DAÜ 9. ULUSLARARASI KARİYER GÜNLERİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLE BAŞLIYOR

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ-MİKA) tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Kariyer Günleri etkinliğinin 9’uncusu, 11 Mart 2021 Perşembe günü DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ile başlıyor. Çevrim içi yapılacak etkinliklerde, sağlık alanında uzman profesyoneller ile DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri bir araya gelecek. Öğrenciler, söz konusu etkinliklerde kendilerini bekleyen iş imkanları ve kariyer fırsatları hakkında bilgi sahibi olacak ve aynı zamanda uzmanlara meslekleriyle ilgili merak ettikleri soruları sorma fırsatı bulacak.

Öğrenciler Profesyonellerle Bir Araya Geliyor
DAÜ-MİKA 9. Uluslararası Kariyer Günleri etkinliği, 11 Mart 2021 Perşembe günü, saat 11.30’da İngilizce ve 13.00’te Türkçe olarak VIVA NOVA Kurucusu Uzm. Dyt. Ceren Batmaz Sarı’nın “Gıda Endüstrisinde Diyetisyenlik” sunumuyla başlayacak. 12 Mart 2021 Cuma günü, saat 11.00’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gürhan Karakaya, “Rehabilitasyonda Kullanılan Mobil Teknolojiler” başlıklı sunum yapacak. 19 Mart 2021 Cuma günü, saat 12.30’da, Diyabet Diyetisyenliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dyt. Meral Mercanlıgil, “Üniversite Hastanesinde Klinik Diyetisyeni Olmak”; 24 Mart 2021 Çarşamba günü, saat 14.00’te, Koç Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Dekanı Dr. Ayişe Karadağ, “Hemşirelikte Kariyer Yolları”; 25 Mart 2021 Perşembe günü saat 12.00’de İngilizce ve 26 Mart 2021 Cuma günü saat 14.00’te Türkçe olarak, Aylin Hasbay Büyükkaragöz Nutrition Consultancy’nin sahibi Dr. Dyt. Aylin Hasbay Büyükkaragöz, “Spor Diyetisyeni Olmak” başlıklı sunumlar gerçekleştirecek.

31 Mart 2021 Çarşamba günü, saat 13.00’te, dört farklı oturum yapılacak. Birinci oturumda Bluecard Uzmanı Prm. İbrahim Tayyaroğulları, “Mezuniyet Sonrası Kariyer Yolculuğu: Almanya Örneği”, İstanbul 112 Paramedik Derneği Başkanı Öğr. Gör. Rüçhan Tuğçen Karagül, “Mezuniyet Sonrası Kariyer Yolculuğu: İngiltere Örneği”, DAÜ Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Tarık Balcı, “Mezuniyet Sonrası Kariyer Yolculuğu: Türkiye Örneği” ve KKTC Sağlık Bakanlığı’ndan Prm. Şahin Açıkgöz, “Mezuniyet Sonrası Kariyer Yolculuğu: KKTC Örneği” başlıklı sunumlar yapacak.

Etkinlik, 7 Nisan 2021 Çarşamba günü, saat 15.00’te, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşenur Tuncer, İngilizce olarak “Orofacial Pain”; 9 Nisan 2021 Cuma günü, saat 17.00’de Türkçe ve 16 Nisan 2021 Cuma günü saat 17.00’de İngilizce olarak, Dr. Dyt. Nilay Dönmez Khan, “Yurtdışında Diyetisyenlik Mesleği Örneği (Kanada)” başlıklı sunumlar gerçekleştirecek. Ayrıca; Galatasaray Futbol Kulübü Diyetisyeni Dyt. Mestan Hüseyin Çilekçi, “Spor Kulübünde Diyetisyenlik” ve son olarak Beinsport Yorumcusu, Euroleague Spikeri İsmail Şenol, “Avrupa’da Spora Bakış ve Profesyonellik” başlıklı sunumlarıyla DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelecek. Bu iki sunumun tarihi önümüzdeki günlerde netleşecek.

“Öğrencilerimize Yeni Ufuklar Açmasını Diliyorum”
DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Farklı bir dönem yaşadığımız şu günlerde, geride kalmamak ve öncü olabilmek için; yaşam boyu öğrenme, sürekli yenilikleri takip etme ve kişisel gelişime önem veren bir fakülte olarak gençlerimizin yetkinliklerini ve becerilerini geliştirebilmeleri amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda, sağlık bilimlerinin farklı uzmanlık alanlarında, her biri alanında gerek akademisyen, gerekse de klinisyen olarak isim yapmış uzmanlarımızla gerçekleştireceğimiz 9. Uluslararası Kariyer Günleri etkinliğimizin öğrencilerimize katkı sağlayarak yeni ufuklar açmasını diliyorum.”

“Öğrencilerimizin Kariyerlerine Katkı Sağlayacak”
Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan DAÜ-MİKA Müdürü Derviş Ekşici, “Uluslararası Kariyer Günleri, her yıl öğrencilerimiz için düzenli olarak DAÜ-MİKA bünyesinde, fakültelerimizle iş birliği içerisinde organize edilmektedir. Bu etkinlikler ile öğrencilerimizin, profesyonel yaşantılarına atılırken kendilerine rehberlik edecek bilgileri, alanlarında uzman profesyonellerden edinmeleri ve kariyerleriyle ilgili doğru kararları verebilmelerini sağlamayı amaçlamaktayız. Bu yıl pandemi dolayısıyla çevrim içi olarak yapılacak etkinliğimiz, her fakültemiz için düzenlenecek ve 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi sonuna kadar devam edecektir. 9. Uluslararası Kariyer Günleri’nin, zengin içeriği ve değerli katılımcılarıyla, her yıl olduğu gibi, bu yıl da öğrencilerimizin kariyerlerine katkı sağlayacağına inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Paylaş

Önceki Haber

Mmçkd başarılı kadınlara plaket verdi

Sonraki Haber

KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 − four =