DAÜ DR. FAZIL KÜÇÜK TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI’NI ETKİNLİKLERLE KUTLAYACAK

DAÜ DR. FAZIL KÜÇÜK TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI’NI ETKİNLİKLERLE KUTLAYACAK
Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. Her yıl Mart ayının 14’ünde kutlanan Türkiye’de sağlık alanında çalışanların hizmet sorunlarının belgelendiği, bilime ve topluma katkılarının gösterildiği Tıp Bayramı nedeniyle 15 Mart 2021, Pazartesi günü saat 13.00’de çevrim içi seminer gerçekleştirilecek.

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan söz konusu seminerde DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömür Çınar Elçi “Pandemi Döneminde Dünyada Tıp Eğitimi (Global Medical Education During the COVID-19 Pandemic)” konulu sunum gerçekleştirecek. İngilizce olarak gerçekleştirilecek olan sunuma katılmak isteyenler http://bit.ly/14martteams internet adresinden sunumu izleyebilecekler.

20 Mart 2021, Cumartesi günü ise 1. Beyin Farkındalığı Haftası kapsamında çevrim içi resim sergisi gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da düzenlenecek olan resim sergisine fakültenin sayfasından (https://medicine.emu.edu.tr/en) ulaşılabilir.

Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Günümüze kadar gelen “14 Mart Tıp Bayramı” kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde “14 Mart Tıp Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bir pandemi geçtiğimiz yıldan itibaren tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Sağlığın, sağlıkçının değeri bir kez daha anlaşılmıştır. Bu yıl “14 Mart Tıp Haftası” etkinliklerimizi pandemi döneminde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarının anısına saygıyla düzenleyeceğiz. Bu etkinlikler kapsamında konunun uzmanları ile ‘Pandemi Döneminde Dünyada Tıp Eğitimi’ konusu bir konferansla ele alınacak ve 1. Beyin Farkındalığı Haftası etkinlikleri kapsamında Kuzey Kıbrıs’ın dört bir köşesinden yaşları 5 ile 11 arasında değişen çocuklarımızın ‘Beyin Ne İşe Yarar?’ konulu birbirinden güzel resimlerinden oluşan serginin açılışı yapılacaktır.”

Paylaş

Önceki Haber

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Sonraki Haber

DAÜ İLE LTB ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − 5 =