KORONAVİRÜS NEDENİYLE UYGULANAN UÇUŞ KISITLAMALARI GENİŞLETİLDİ

KORONAVİRÜS NEDENİYLE UYGULANAN UÇUŞ KISITLAMALARI GENİŞLETİLDİ
Koronavirüsün mutasyona uğradığı ülkelerden KKTC’ye hava yolu ile gelecek yolculara konan kısıtlamalar genişletildi. Birlesik Krallik, Hollanda, Danimarka ve Brezilya ile birlikte tüm Afrika ülkeleri de koronavirüsün mutasyona uğraması nedeniyle kısıtlama uygulanan ülkeler listesine eklenmiştir.
Buna göre son 14 gün içerisinde Cezayir, Angola, Benin, Botsuana, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Kape Verde, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Komoros, Kongo Demokratik Cumhuruyeti, Kongo, Cibuti, Mısır, Ekvator Ginesi, Eritre, Esvantini, Ethopya, Gabon, Gambia, Gana, Gine, Gine-Bissau, Fildisi Sahili, Kenya, Lesotho, Liberya, Libya, Madagaskar, Malavi, Mali, Moritanya, Mauritius, Fas, Mozambik, Namibya, Nijer, Nijerya, Ruanda, Sao Tome ve Principe, Senegal, Seyşeller, Siera Leone, Somali, Guney Afrika, Guney Sudan, Sudan, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Zambiya, Zimbabve, Sahravi, Somaliland, Kanarya Adalari, Cauta, Fransiz Guney ve Antartik Adalari, Maderya, Mayette, Melilla, Soberanya, Reunion, Pelagie Adalari, Sokatra, Saint Helena Ascension ve Tristan da Cunha’da bulunan kişiler; KKTC vatandaşı olmaları, KKTC vatandaşı anne veya babaya sahip olmaları, KKTC’de iş kurma, ikamet ve çalışma izni sahibi olmaları, KKTC’deki üniversitelerde eğitim görmeleri, KKTC’de ev sahibi, kiracı olmaları veya son 12 ayın 6 ayını KKTC’de geçirmiş olmaları halinde, KKTC’ye girişte gerekli belgeleri ibraz etmeleri 14 gün karatina şartı ile KKTC’ye girmelerine izin verilecektir.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, söz konusu değişikliği içeren NOTAMı (Havacılara Bildiri) ileriki saatlerde yayımlayacaktır.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayımlanan NOTAMlara http://bub.gov.ct.tr/ANA-SAYFA bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı

Paylaş

Önceki Haber

GMB ayluga yolu asfaltını tamamladı

Sonraki Haber

DAÜ ATAUM BAŞKANI YRD. DOÇ. DR. TURGAY BÜLENT GÖKTÜRK 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ İLE İLGİLİ BİLDİRİ YAYIMLADI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × three =