DAÜ 9. ULUSLARARASI KARİYER GÜNLERİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ETKİNLİKLERİ İLE DEVAM EDİYOR

DAÜ 9. ULUSLARARASI KARİYER GÜNLERİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ETKİNLİKLERİ İLE DEVAM EDİYOR

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ-MİKA) tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Kariyer Günleri etkinliğinin 9’uncusu Sağlık Bilimleri Fakültesi etkinlikleri ile devam ediyor. Çevrim içi gerçekleştirilen etkinliklerde, sağlık alanında uzman profesyoneller ile DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri bir araya geliyor.

9. Kariyer Günleri kapsamında 19 Mart 2021 Cuma günü, saat 12:30’da, Diyabet Diyetisyenliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dyt. Meral Mercanlıgil “Üniversite Hastanesinde Klinik Diyetisyeni Olmak” konulu çevrim içi sunum gerçekleştirdi. Dyt. Mercanlıgil Türkiye’de üniversite düzeyinde mesleki eğitim veren ilk kurum olan Hacettepe Üniversitesi ile başladığı kariyer yolculuğundan bahsederek mesleki tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı.

Mesleki kariyerinde klinikte çalışmayı tercih etmiş olan Dyt. Mercanlıgil, bu süreçte yoğun olarak çalıştığı metabolik ve endokrin alanıyla ilgili çalışmaların öneminden bahsetti. Diyetisyenlik mesleğinin günümüz koşullarında geldiği ve gelmesini ümit ettiği noktalara değinen Dyt. Mercanlıgil pandemi koşullarında klinik hastanelerde diyetisyenlik yapma konusundaki tecrübeleri üzerinde durdu.

24 Mart 2021 Çarşamba günü, saat 14:00’te ise Koç Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Dekanı Dr. Ayişe Karadağ’ın, “Hemşirelikte Kariyer Yolları” konulu sunumu gerçekleştirildi. Etkinliğe, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Taştan ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Prof. Karadağ, Amerika’da her yıl Gallup şirketi tarafından yapılan bir araştırmada, “Son 17 yıldır etik değerleri en yüksek, en güvenilir meslek” olarak hemşirelik mesleğinin % 84 oranla ilk sırada yer aldığını belirterek, öğrencilere mezuniyet sonrası çalışma alanları ve kariyer fırsatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Karadağ, kendi mesleki tecrübelerini paylaştığı konuşmasında, genç hemşire adaylarına teşhis, tedavi ve bakım alanları, akademik alan, sağlıkla ilgili diğer sektörler ve serbest çalışma alanlarında kariyer yapabileceklerinden bahsetti. Eğitim programlarının sürdürülmesinin önemi üzerinde duran Prof. Dr. Karadağ, özellikle bir klinik alanda çalışılacaksa mutlaka o alanda uzmanlaşmaları gerektiğinden, girişimcilik ruhunun oluşturulması gerektiğinden ve meslek örgütlerine üyeliğin son derece önemli olduğundan bahsetti.

25 – 26 Mart 2021 tarihlerinde ise Türkçe ve İngilizce olarak Dr. Dyt. Aylin Hasbay Büyükkaragöz “Spor Diyetisyeni Olmak” konulu sunum gerçekleştirdi. Büyükkaragöz spor alanında diyetisyenin yeri ve önemi üzerinde durarak, zorluklara rağmen yılmadan azimle çalışmanın başarıyı getireceğine inandığını belirtti. Kendi tecrübelerini aktaran Büyükkaragöz, mesleğe yeni başlayacak olan öğrencilere meslekte ilerleyebilmenin yolunun kendini sürekli geliştirme ile bağlantılı olduğunu aktararak tavsiyelerini aktardı.

Çevrim İçi Sunumlar Devam Edecek
31 Mart 2021 Çarşamba günü, saat 13:00’te, dört farklı oturum gerçekleştirilecek. Birinci oturumda Bluecard Uzmanı Prm. İbrahim Tayyaroğulları, “Mezuniyet Sonrası Kariyer Yolculuğu: Almanya Örneği”, İstanbul 112 Paramedik Derneği Başkanı Öğr. Gör. Rüçhan Tuğçen Karagül, “Mezuniyet Sonrası Kariyer Yolculuğu: İngiltere Örneği”, DAÜ Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Tarık Balcı, “Mezuniyet Sonrası Kariyer Yolculuğu: Türkiye Örneği” ve KKTC Sağlık Bakanlığı’ndan Prm. Şahin Açıkgöz, “Mezuniyet Sonrası Kariyer Yolculuğu: KKTC Örneği” başlıklı sunumlar yapacak.

7 Nisan 2021 Çarşamba günü, saat 15:00’te, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşenur Tuncer, İngilizce olarak “Orofacial Pain”; 9 Nisan 2021 Cuma günü, saat 17:00’de Türkçe ve 16 Nisan 2021 Cuma günü saat 17:00’de İngilizce olarak, Certified mDiabetes Educator & REgistered Dietitian MSc. PhD. RD. CDE. Dr. Dyt. Nilay Dönmez Khan, “Yurtdışında Diyetisyenlik Mesleği Örneği (Kanada)” başlıklı sunumlar gerçekleştirecek. Ayrıca; Galatasaray Futbol Kulübü Diyetisyeni Dyt. Mestan Hüseyin Çilekçi, “Spor Kulübünde Diyetisyenlik” ve Beinsport Yorumcusu, Euroleague Spikeri İsmail Şenol, “Avrupa’da Spora Bakış ve Profesyonellik” başlıklı sunumlarıyla DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelecek. Bu iki sunumun tarihi önümüzdeki günlerde netleşecek.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ’DEN GELENEKSEL OYUNLARIN KAYBOLMAMASINA DESTEK

Sonraki Haber

DAÜ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON LİSANS PROGRAMI SABAK TARAFINDAN AKREDİTE EDİLDİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four + 10 =