DAÜ’DEN “5. ULUSLARARASI BANKACILIK VE FİNANS PERSPEKTİFLERİ” KONFERANSI

DAÜ’DEN “5. ULUSLARARASI BANKACILIK VE FİNANS PERSPEKTİFLERİ” KONFERANSI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü ile University of Bedforshire iş birliği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Merkez Bankası’nın katkılarıyla 20-22 Nisan 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan “5. Uluslararası Bankacılık ve Finans Perspektifleri” konferansı, bu yıl pandemi nedeniyle çevrim içi olarak yapılacak.

Konuya ilişkin Konferans Düzenleme Kurulu ile DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özataç tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Konferansa 18 farklı ülkeden 100’e yakın başvuru gerçekleştirilmiş olup, alanlarında uzman akademisyenler ve bankacılar yer alacaktır. Bildiriler 12 farklı oturumda gerçekleştirilecektir. Konferansın detaylarına https://icbfp.emu.edu.tr/en linkinden ulaşılabilmektedir. Konferansta; genelde ekonomi, özelde finans piyasalarının dalgalı olduğu dönemlerde, merkez bankalarının uygulaması gereken etkin para politikaları, volatilite modelleri, gözetim ve denetimin önemi, İslam bankacılığı, mikro finans ve sermaye piyasasıyla ilgili konuların yanı sıra; şirket finansmanı, kriz yönetimi ekonomik kalkınma ve enerji ekonomisi gibi konular da ele alınacaktır.

Konferansın ilk gününde açılış konuşmalarının ardından değerli akademisyenler; Normandie Business School, Paris, Fransa’dan Prof. Dr. Sabri Boubaker ve University of Bedforshire’dan Dr. Ourania Dimitriaki birer sunum gerçekleştireceklerdir. Her yıl düzenlenen konferansımız, uluslararası düzeydeki iş birlikleri ile daha görünür hale gelmiş ve akademik olarak her yıl daha verimli olarak gerçekleşmektedir. Bu yıl 5’incisini düzenleyeceğimiz konferans dizisi, ülkenin akademik yaşamına katkı sağlamasının yanında, ülke tanıtımı açısından da büyük önem taşımaktadır.”

Paylaş

Önceki Haber

TÜRKİYE CUMHURİYETİ LEFKOŞA BÜYÜKELÇİLİĞİ EĞİTİM MÜŞAVİRİ EKREM TOKLUCU’DAN DAÜ’YE ZİYARET

Sonraki Haber

DAÜ MEZUNU EHİNENİ KEHİNDE OLUWASEYİ, STAPLES CANADA ŞİRKETİNDE YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + twenty =