‘Eşit Egemenlik’ ve ‘Eşit Uluslararası Statü’ ye EVET.

18 Mart 2021 ve 12 Nisan 2021 tarihlerinde, Sn. Cumhurbaşkanı’nın Başkanlığında gerçekleştirilen Rektörler ile yapılan toplantılarda sağlanan mutabakat çerçevesinde, KKTC’de faaliyet gösteren Üniversitelerin Rektörleri ve Rektör Temsilcileri bir bildiriye imza atarak Cumhurbaşkanının yürüteceği görüşme sürecine destek beyan ettiklerini bildirmişlerdir.
Akademisyenlerin, Kıbrıs Sorunu gibi sorunların çözümünde belirtecekleri fikirlerin ve çözüm önerilerinin büyük önem arz ettiğini düşünmekteyiz.
Ayrıca, yapılan toplantılarda Üniversitelerin en üst temsilcisi olan Rektörlerin görüşlerini bildirmeleri siyasi müdahale olarak algılanmamalıdır.
Bu iddiada bulunanların gerçekte bazı siyasi partilerin görüşlerini belirttikleri ortadadır. Üniversitelerin üst kurulları olan Senato veya Üniversite Yönetim Kurulları yalnızca Akademik personelden oluşmaktadır. Üniversiteler sadece Akademisyenlerden oluşan kurumlar değildirler. Akademik, Yönetsel ve İşçiler ile bir bütündür ve tüm çalışanların görüşlerinin alınması büyük önem arzetmektedir.
Sözkonusu destek beyanında herhangi bir siyasi duruş olmamakla birlikte, yukarıda da belirttiğimiz gibi gerçekleştirilen toplantıda Akademisyenlerin fikir ve çözüm beyan etmeleri neticesinde bazı sendikalar tarafından bu olayın kaos ve siyasete çekilmesi kuruma zarar vermekten başka bir sonuç ortaya çıkarmayacaktır.
Ayrıca Üniversitemizde görev yapan bazı Akademisyenlerin basında veya sosyal medyada siyasi görüşlerini belirtirken kurumun adıyla yayın yapmaları kabul edilebilir bir durum değildir ve kurumda çalışan tüm kişilerin siyasi görüşlerini yansıtmamaktadır. Bu kişilerin eleştiri yapmadan önce kendi yaptıklarını gözden geçirmeleri gerekmektedir.
KKTC’nin tek devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin çalışanlar tarafından seçilmiş Rektörünün ‘Eşit Egemenlik’ konusunda vereceği destekte herhangi bir sakınca olmadığını düşünüyoruz.
Bununla birlikte Üniversitemiz çalışanlarının her türlü görüşünü belirtebileceği Demokratik ve Özgür bir ortam şu an Üniversitemizde mevcuttur.
Dolayısıyla ‘Eşit Egemenlik’ ve ‘Eşit Uluslararası Statü’ adı altında alınacak karar veya her türlü beyanata Sendikamız destek vermektedir.
Saygılarımızla.

DAÜ PER-SEN YÖNETİM KURULU

Paylaş

Önceki Haber

DÜNYA OTO CUP DA ÇEYREK VE YARI FİNALLER

Sonraki Haber

Turizm Emekçileri İnsiyatifi’nden Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na teşekkür ziyareti

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × two =