UMK BAŞKANI KARAOKÇU EVRENSEL ÇOCUK HAKLARI DERNEĞİ HEYETİYLE GÖRÜŞTÜ

ÇOCUK HAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ KONUSUNDA ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu Laden Asilzade Başkanlığındaki Evrensel Çocuk Hakları Derneği heyeti ile görüştü.

Görüşmede Evrensel Çocuk Hakları Derneği heyetine, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun önleme çerçevesinde yürüttüğü projeler, bilimsel araştırmalar ve yasal altyapıya yönelik çalımaları hakkında bilgi verildi.

HASAN KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, çocuk ve gençlerin her türlü bağımlılık ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasının en büyük hedefleri olduğunu belirterek başta “Çocuk İhmal ve İstismarının Önlenmesi Projesi” ve İmece Çocuk Merkezi olmak üzere bugüne kadar birçok çalışmaya imza attıklarını söyledi.

Gerek bilimsel araştırmalarda, gerekse Komisyonun Psikososyal Destek Programı’na başvuran bağımlı bireylerin önemli bir bölümünün çocukluk yaşlarında fizyolojik ve psikolojik istismara uğradığının görüldüğüne işaret eden Karaokçu, bu anlamda önemli bir görev üstlenen Evrensel Çocuk Hakları Derneği’nin ziyaretlerinin kendilerini çok mutlu ettiğini vurguladı.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Evrensel Çocuk Hakları Derneği ile bundan sonraki süreçte bilinçlendirme, farkındalık ve yasal alt yapının güçlendirilmesi konusunda çalışma yürütme onuşunda mutabık kaldıklarını belirtti.

LADEN ASİLZADE

Evrensel Çocuk Hakları Derneği Başkanı Laden Asilzade ise Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun çalışmaları hakkında bilgi almak ve bu konuda birlikte çalışma yürütmek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Komisyonun bağımlılıkların önlenmesi yanında, bağımlılıklara geçiş konusunda bir etken olan istismarın önlenmesine yönelik geliştirdiği projeleri takdirle karşıladıklarını belirten Asilzade, yine de bağımlılıkların önlenmesi ve çocuk hakları konusunda atılması gereken çok adım olduğunu kaydetti.

Asilzade, ele aldıkları bu konularda Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile bundan sonraki süreçte birlikte ortak çalışmalar yürütme kararı aldıklarını belirtti.

Paylaş

Önceki Haber

DÜNYA OTO CUP DA MUSTAFA ZORBA ve OKSANA PİDDUBNA ŞAMPİYON…

Sonraki Haber

DAÜ, DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDAKİ YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 9 =