DAÜ – SEM VE MÜLTECİ HAKLARI DERNEĞİ’NDEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

DAÜ – SEM VE MÜLTECİ HAKLARI DERNEĞİ’NDEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı’na bağlı Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ-SEM) faaliyetlerine devam ediyor. DAÜ-SEM ile Mülteci Hakları Derneği (MHD) iş birliğinde dezavantajlı kesimlerin dil eğitimine erişimde yaşadığı sıkıntıların ortadan kalkması için sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

DAÜ-SEM ile iletişime geçen Mülteci Hakları Derneği’nden Mülteci Programı Sosyal Danışmanı Burcu Okur ve Mülteci Programı Proje Koordinatörü Hilmi Tekoğlu, iş bulma konusunda dil dezavantajından dolayı sıkıntı yaşayan mülteciler için bir araya geldi. Bu bağlamda dört farklı Türkçe eğitmeni tarafından mültecilere verilecek Türkçe Dil Kursu’na sosyal sorumluluk projesi altında erişim sağlandı.

DAÜ Akademik İşler Rektör Yardımcılığı desteği ile düzenlenen sosyal sorumluluk projesi nedeniyle DAÜ-SEM’i ziyaret eden Burcu Okur ve Hilmi Tekoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaşayan mültecilerin yaşadıkları dil sıkıntısı nedeniyle iş bulma ve çalışmada ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, DAÜ-SEM’e söz konusu konu ile ilgili yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Sosyal Sorumluluk Projesi olarak gerçekleştirilecek olan Türkçe Dili Eğitim Kursu DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu Öğretim Görevlileri Yelda Çubukçu, Gülcan Güvercin, Şerife Çelebi Sönmez ve Evrim Dalyan Ererdes tarafından verilecek.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ, ÖĞRENCİLERİNİ KURUM TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTURDU

Sonraki Haber

Yeterli ortak zemin bulunamadı

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − four =