NİJERYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ ATAŞESİ ALHAJİ SULEİMAN YAU’DAN DAÜ’YE ZİYARET

NİJERYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ ATAŞESİ ALHAJİ SULEİMAN YAU’DAN DAÜ’YE ZİYARET

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü bünyesinde, DAÜ Nijerya Öğrenci Birliği desteğiyle düzenlenen “Pasaport Yenileme/Alma” işlemleri için ülkeye gelen Nijerya’nın Ankara Büyükelçiliği Göçmen Bürosu Ataşesi Alhaji Suleiman Yau, DAÜ Rektörlüğü’nü ziyaret etti. 26-27 Nisan 2021 tarihlerinde, DAÜ Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’nde gerçekleşen “Pasaport Yenileme/Alma” işlemlerine Nijeryalı öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

DAÜ Rektörlüğü’ne Ziyaret
İşlemlerin ardından, Nijreya’nın Ankara Büyükelçiliği Göçmen Bürosu Ataşesi Alhaji Suleiman Yau, DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu ile Uluslararası Öğrenci Aktivite ve Öğrenci Cemiyetleri Sorumlusu Ahmed Kasım da hazır bulundu. Ziyarette, DAÜ’de öğrenim gören Nijerya uyruklu öğrenciler için düzenlenen bu tür etkinliklerin nasıl daha da geliştirilebileceği görüşüldü. Ataşe Yau, Nijerya’nın Ankara Büyükelçiliği ile görüşerek bu etkinliğin üç ayda bir düzenlenmesi ve elçiliklerine yapılan başvuruların daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılması için girişimlerde bulunacağını ifade etti.

DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu, Nijerya’nın Ankara Büyükelçiliği Göçmen Bürosu Ataşesi Alhaji Suleiman Yau’yu DAÜ’de ağırlamaktan her zaman mutluluk duyacaklarını ve Nijerya uyruklu öğrencilere fayda sağlayacak bu gibi etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirtti. Doç. Dr. İşçioğlu ziyaret sonunda Yau’ya hediye takdiminde de bulundu.

Paylaş

Önceki Haber

Yeterli ortak zemin bulunamadı

Sonraki Haber

DAÜ – SEM VE MÜLTECİ HAKLARI DERNEĞİ’NDEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 14 =