UKÜ’de “gıda endüstrisinde diyetisyen olmak” konusu irdelendi

 

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından “GıdaEndüstrisinde Diyetisyen Olmak” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Covid-19 tedbirleri nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlikte Nestle İsviçre Global Beslenme Yasal İşler ve Bilimsel İlişkiler Direktörü, Diyetisyen Ece Nevra Durukandiyetisyenlik mesleğini ve gıda endüstrisinde diyetisyen olmanın gerekliliklerini UKÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri ile paylaştı.

Diyetisyen Durukan 17 yıldır bu meslekte olduğunu işaret ederek, her gün yeni bir şeyler öğrendiğini ve bunun motivasyonunu artırdığını belirtti.

Tüketicilerin, yasaların her gün değiştiğini aktaran Durukan, “Firma olarak çok farklı ülkelerle çalışıyoruz. Kısıtlı kalmamak önemli” ifadesini kullandı.

Durukan, uluslararası bir şirkette çalışmayı düşünen diyetisyen adaylarına tavsiyelerde de bulunarak, bu noktada tüm dünyaya açılma şansınız var. Ortak dil İngilizce. Yabancı dil bilmek gerekiyor” dedi.

Firması olarak farklı ülkelerle çalıştıklarını ve farklı portfolyokullandıklarına dikkat çeken Durukan, her ülkenin tüketicisinin farklı bir damak tadı olduğunu, dolayısı ile bir ülkede kullanılan bir malzemenin başka bir ülkede kullanılmadığını kaydetti.

Türkiye’den örnekler veren Durukan, “Mesela Türkiye’de Egebölgesinde yapılan kahvaltı ile Doğuda yapılan kahvaltı bilefarklıdır” açıklamasında bulundu.

Durukan, sunulan ürünlerin hem o ülke insanının damak tadına hem de söz konusu ülkenin alışkanlıklarına yönelik hazırlandığını aktararak, ürünlerin sadece ihtiyaçlara göre değil ayrıca toplum sağlığı ya da kronik hastalıklara yatkınlıkkonusunda da belirleyici olabildiklerini kaydetti.

Kendisinin şuan 130 ülkede faaliyet gösteren bir firmanın başında olduğunu söyleyen Durukan, her ülkenin çok farklıolduğunu ve ortak noktalarını bulmanın önemine işaret etti.

Durukan, ambalajlı besinler konusunda da bilgi vererek, çok büyük bir sorumlulukları olduğunu dile getirdi. Toplum sağlığını etkileyebilecek kadar büyük bir firma olduklarını söyleyen Durukan, “Ama bir değişiklik yapamayacak kadar küçüğüz. Tek başımıza bir kronik hastalığın yüzdesini değiştiremeyiz. Bu noktada gerçekleştirilecek iş birliklerini destekliyoruz” dedi.

 

 

Paylaş

Önceki Haber

KEMPO WFMC FEDERASYONUNA ÜYE OLDU

Sonraki Haber

DAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ALTIN KARGA YENİ MEDYA ÖDÜLLERİYLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + 16 =