DAÜ “5. ULUSLARARASI BANKACILIK VE FİNANS PERSPEKTİFLERİ KONFERANSI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü ile University of Bedforshire iş birliği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Merkez Bankası’nın katkılarıyla düzenlenen “5. Uluslararası Bankacılık ve Finans Perspektifleri” konferansı, çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Söz konusu konferansta 15 farklı ülkeden 120’e yakın bankacılık ve finans konusunda uzman akademisyen yer aldı.

Konferansın açılış konuşmasını DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın gerçekleştirdi. Prof. Dr. Hocanın konferans kapsamında yapılan önemli akademik çalışmaların alana katkıda bulunmasını diledi ve konferansa katılan bankacılık, finans ve ekonomi uzmanlarına teşekkür etti. Prof. Dr. Aykut Hocanın ayrıca konferans düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Nesrin Özataç’a ve konferans düzenleme kurulu üyelerine teşekkür etti.

45 Adet Bildiri Sunuldu

Açılış konuşmalarının ardından başlayan konferansta Fransa’dan Prof. Dr. Sabri Boubaker “Kurumsal Yönetimde Blok Sahiplerinin Rolü” ve İngiltere’den Dr. Ourania Dimitriaki “Covid-19 Sonrası Ekonomik Politika Zorlukları” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Konferans kapsamında farklı ülkelerden katılan akademisyenler tarafından 45 adet bildiri sunuldu. Konferansta genelde ekonomi, özelde finans piyasalarının dalgalı olduğu dönemlerde merkez bankalarının uygulaması gereken etkin para politikaları, Covid-19’un bankacılık ve ekonomiye etkileri, volatilite modelleri, gözetim ve denetimin önemi, İslam bankacılığı, mikro finans ve sermaye piyasasıyla ilgili konuların yanı sıra; şirket finansmanı, ekonomik kalkınma ve enerji ekonomisi gibi konular ele alındı.

Veri, Bulgu ve Öneriler Tartışıldı

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi ve KKTC Merkez Bankası iş birliği kapsamında, KKTC bankacılık sektörü ve ekonomisi isimli oturumda, “KKTC’de Döviz Kuru Fiyat Geçişkenliği”, “KKTC’de Enflasyonun Oluşumu ve Belirleyicileri”, “Yüksek Öğrenim Sektörü’nün Cari İşlemler Performansına Etkisi” ve “KKTC Ticari Bankalarının Mali Performanslarının Analizi” konulu bildiriler, DAÜ öğretim üyeleri danışmanlığında tamamlanarak Merkez Bankası uzmanlarınca sunuldu. Böylesi iş birliklerinin ülke sorunlarını tespit etmede ve sorunların aşılması için politika üreticilere veri, bulgu ve öneriler sunma anlamında çok önemli ve anlamlı olduğu vurgulandı.

Paylaş

Önceki Haber

Mutlu Bir Çocukluk İçin Hayal Gücünü Harekete Geçir!

Sonraki Haber

CTP Milletvekili Fikri Toros UKÜ Hukuk Fakültesi davetlisi olarak hellimin tescil süreci hakkında bilgi verdi

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + 11 =