DAÜ’DE İSRAİL’İN GAZZE’YE YÖNELİK SALDIRILARI PROTESTO EDİLDİ

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) eğitim gören Filistinli öğrenciler tarafından İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar protesto edildi. 12 Mayıs 2021 tarihinde saat 17:00’de DAÜ Merkezi Derslikler Binası önünde toplanan öğrenciler İsrail’in Gazze Şeridi’nde Batı Kudüs ve Beyt Şems kentine saldırısı ile Mescid-i Aksa’yı ateşe vermelerini protesto etti.

DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu’nun da yer aldığı protestoda öğrenciler pankartlarla slogan atarak DAÜ’de yürüyüş gerçekleştirdiler. Doç. Dr. İşçioğlu gerçekleştirdiği konuşmasında “DAÜ Rektörlüğü olarak Filistinli öğrencilerimizin acısını derinden paylaşıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz. Evrensel barışın ne kadar önemli olduğunu bu olaylarla birlikte bir kez daha anladık” ifadelerini kullandı.

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve KKTC- Filistin Topluluğu Başkanı Prof. Dr. Omar Mustafa ise gerçekleştirdiği konuşmasında Şeyh Cerrah Mahallesi’nde bazı Filistinlilerin evlerinin işgal edildiğini ve Mescid-i Aksa’ya saldırı gerçekleştirildiğini belirterek yaşanan vahşetin devamının geleceğini ve şiddetinin artacağını düşündüklerini bildirdi. Prof. Dr. Mustafa Filistin halkı olarak dünyadaki Müslümanların onurunu, şerefini ve haysiyetini temsil eden Mescid-i Aksa’yı savunmaya devam edeceklerinin altını çizerek “Nefesimizin sonuna kadar, kanımızın son damlasına kadar direniş göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Mustafa “Herkes bilsin ki Kudüs Filistin devletinin kutsal ve ezeli başkentidir. Bu amaca ulaşana kadar direnişimizi ve ayaklanmamızı devam ettireceğiz” sözleri ile konuşmasına son verdi.

Paylaş

Önceki Haber

Engelli bir birey olmak sorun oluşturuyor olsa da, en büyük sorun engelliye engel olma sorunudur

Sonraki Haber

CANALTAY: BAYRAM SONRASI DAHA MOTİVE BİR ŞEKİLDE İŞİMİZİN BAŞINA DÖNÜYORUZ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − nine =