Adak der

Adanalılar Sabah Kahvaltısında Bir Araya Geldi.

Haber: Hakan Yozcu
Gazimağusa

Kısa adı ADAK-DER olan Adanalılar Dayanışma Aktivite ve Kültür Derneği 30 Mayıs 2021 tarihinde Gazimağusa Temel Reis Restorant’ta bölgesel sabah kahvaltısı düzenleyerek üyeleriyle bir araya geldi.
Dernekten verilen bilgiye göre, yaşanan uzun salgın sürecinden sonra dernek yönetici ve üyeleri ilk defa gerçekleştirilen bu kahvaltıya büyük ilgi gösterdi.
Bölgesel olarak yapılan toplantının açılış konuşmasında Dernek Başkanı Ramazan Toklu, kahvaltıya katılan herkese teşekkür etti.
Dernek Başkanı Toklu şunları söyledi: “Pandemi nedeniyle kısıtlı sayıda üyelerimizin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz bu mekanda, 100’den fazla kişi katılım göstererek bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Salgın nedeniyle tedbir alarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe istemelerine rağmen birçok kardeşlerimiz maalesef katılamadı.
Gazimağusa bölgesinde ilkini gerçekleştirdiğimiz kahvaltıda anladık ki devamını getirmemiz gerekmektedir. Hemen bunun ardından yeni bir çalışma başlatılarak bu mekandaki kahvaltımızın ardından diğer bölgelerimiz için de aynı etkinliği gerçekleştirmeyi planladık. Bu bağlamda başta Lefkoşa, Girne ve İskele olmak üzere bugünkü düzenlediğimiz buluşma etkinliğine benzer etkinliklerimizin süreceğini tüm kardeşlerimize bildirmek istiyorum.
Ramazan Toklu, dernek olarak her geçen gün daha da büyüdüklerini üye sayılarının gittikçe arttığını, bu tür etkinliklerin yapılmasında birlikteliğin çok önemli olduğunu, amaçlarının üyeleri arasındaki birlikteliğin güçlendirilmesi, dayanışmanın artırılması, kültürlerinin, gelenek ve göreneklerinin hatırlanması ve devam ettirilmesi olduğunu söyledi.
Program Araştırmacı Yazar, Şair Hakan Yozcu’nun kendi yazdığı “ADANALIM” adlı şiirini okudu. Şiir büyük beğeni ile karşılanıp büyük alkış aldı.
Dernek Asbaşkanı Mehmet Aktaş da gelen davetlilere teşekkür etti. Bölge imamı tarafından okunan yemek duası ile kahvaltıya devam edildi.
Davetliler, Temel Reis’in sunduğu lezzetli sabah menüsü ile sohbet etmenin tadını yaşadı. Katılanlar, “Pandemiden sonra böyle bir etkinliğin iyi geldiğini” söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Sosyal mesafe kurallarına herkes uydu.

Paylaş

Önceki Haber

Güzelyurt portakalı kapalı Maraş da

Sonraki Haber

DAÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU DÜNYACA ÜNLÜ PSİKİYATRİST DR. MARTHA STARK’I AĞIRLADI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × one =