GREEN PEDAL CYCLİNG DERNEĞİ’NİN KENTSEL DÖNÜŞÜM KOMİTESİ BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ

3 Haziran 2021,
GREEN PEDAL CYCLİNG DERNEĞİ’NİN KENTSEL DÖNÜŞÜM KOMİTESİ BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ
Green Pedal Cycling Derneği Kentsel Dönüşüm Komitesi Dernek Başkanı Özgür Gülhan ile birlikte Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret ederek bisiklet sporu ile ilgili projelerini paylaştı.
Dernek Başkanı Özgür Gülhan konuşmasında, bisiklet ağının giderek genişlemesinden dolayı kentsel dönüşüm komitesini kurduklarını, bisikletle ilgili farkındalığı artırmak için 3 Haziran Dünya Bisiklet günü dolayısıyla görüşmelere başladıklarını ve tüm paydaşlarla birlikte bisikletle dair yapılması gereken altyapı ve günlük yaşantıya bisikletin dahil edilmesi için paydaşlarla işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Gülhan, derneğin bölgesi olduğu için önce Gazimağusa Belediyesi’ni ziyaret ettiklerini, bundan sonra yapılacak projelerde birlikte çalışmak istediklerini, önümüzdeki günlerde ayrıca çalıştay düzenlemek istediklerini aktardı.
Başkan İsmail Arter konuşmasında, ziyaretten dolayı memnun olduğunu ifade ederek, sporla sağlığın iç içe olduğunu, bisiklet sürmenin ulaşımda hem çevre dostu hem de sağlığı korumada önemli olduğuna işaret ederek, kentteki bisiklet sevdalılarını artırmak istediklerini, bu anlamda yollarda bisiklet altyapısı yapmak için çalıştıklarını ifade etti. Başkan İsmail Arter, fiziki yapının bozulmadığı için şehrin yarısından fazlasında bisiklet altyapısının kurulabileceğini söyleyerek, geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkarak toplam 5 noktada bisiklet istasyonu kurulacağını ayrıca suriçinde ve Derinya Kapısı noktasında da bisiklet istasyonu olacağını ifade etti. Mağusa Gelişm Akademisi’nde çocuklara bisikleti sevdirmek ve yaygınlaştırmak için çalıştıklarını, 50 adet bisikletle bisiklet sürme etkinliği yapmak istediklerini, 600 adet bisikletin kapalı Maraş’ta halkın hizmetinde olduğunu , Maraş’taki yollarda bisiklet çizgileri çizdiklerini, yolu araç trafiğine kapadıklarını söyledi.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ İLE İŞAD ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Sonraki Haber

Ercan Havalimanı çift aşı ve çift PCR’lı karantinasız girişlere hazır

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 5 =