DOĞAYI HİSSET ŞÖLENİ YAPILDI

Uyuşturucuyla Mücadele haftası Kapsamında,gençler ve çocukların uyuşturucu ve bağımlılıktan uzak tutmak amacıyla, sportif ve sosyal etkinliklere yönlendirilmesinin önemine vurgu yapmak amacıyla, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Himayelerinde, Medi Foundation İşbirliğinde ve Alsancak Belediyesi ev sahipliğinde, bugün Alsancak’ta , “Doğayı HissetŞöleni” düzenlendi.
Uyuşturucuyla Mücadele Haftası Kapsamında, geçtiğimiz yıl yapılamayan ve bu yıl 2’incisi düzenlenen etkinlik , Alsancak Belediyesi Özgürlük Milli Parkında Yer aldı.
Başbakan Ersan Saner,etkinlikte yaptığı konuşmada, etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sporun, doğayla iç içe olmanın doğayla entegre olarak yapılacak sportif faaliyetlerin insana yaşamı için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Bugün Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelde gençlerin , sportif sosyal aktivitelere yönlendirilmesinin önemine vurgu yapan, “Doğayı Hisset “temasyla,gerçekleşen etkinlikte verilecek mesajların, tüm adaya yayılacağına inanç belirten Saner, bu konuda ülke genelinde bir farkındalık yaratılması için tüm paydaşların elinden geleni yapacağını kaydetti.
Saner,“Doğa hepimizi içinde barındırıyor ancak doğayı ancak sıkıntılı dönemlerde hatırlayabiliyoruz.aslında, yaşamın temelini oluşturan doğa ve çevreyi , her gün düşünmeli ve doğaya sürekli saygılı davranmalıyız”diye konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı dönemde , Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonuyla, birçok aktiviteye imza attıkların bunlardan birinin de 2017de ülkede bir ilk olan yerli oyuncularla, “Karanlığın Gölgesi”adlı tiyatro oyununun sahnelenmesi olduğunu anımsatan Saner, çocukların gençlerin ve ülkenin geleceğinin kararmaması için, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadeledekonusunda kararlılıkla mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı.
Siyasi yaşamından önce birçok dernekte ve 2 spor kulübünde başkanlık yaptığını , Cumhurbaşkanı Tatar’ın da aynı dönemde bir kulübün başkanlığını üstlendiğini anımsatan Başbakan Saner, amacın gençlerin yetişirken, güç ve enerjilerini spor aktivitelerine harcayarak, kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.
Uyuşturucuyla mücadelede başarılı olunmaması halinde, maddi boyutu yanında, gençlerin , manevi olarak da büyük sorunlar ve baskılar yaşayacağını kaydeden Saner, gençlerden , eğitimleri konusunda öğretmenlerine güvenmelerini, eğitim çalışmaları dışında, sporla sosyal aktivitelerle uğraşarak kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını ve böylece gelecek nesillere çok daha güzel bir KKTC bırakmalarını istedi.
Konuşmasında, Alsancak –Karşıyaka arasındaki yol çalışmasına değinerek, 7 yıl önce temellerini attıkları yolu , yeniden devraldıklarını , bu yolla ilgili sıkıntının , bölge halkı yanında hükümetin de ülkenin de sıkıntısı olduğunu dile getiren Saner, yolun tamamlanması için gerekenin yapılacağını ifade etti.
Başbakan Saner, GAÜ’densağlık bakanlığına devredilen hastaneyle ilgili i olarak da en kısa sürede ihaleye çıkılacağını ve Girne Bölgesine yeni bir hastane kazandırılacağını dile getirdi.
Etkinlikte daha sonra, Avrupa 2’incisi olan KKTC Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşütü Milli Sporcuları, tören alanına iniş gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz günlerde IFBB Dünya Fitness şampiyonu olan Nev Fitness sporcuları ve antrenörleri Neval Çelebioğlu Akgürgen, Avrupa 2’incisi olan KKTC Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşütü Milli Sporcularına, madalyaları , etkinliğe katılan protokole anı plaketleri ve etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri sunuldu.
Paylaş

Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Alsancak’ta düzenlenen “Doğayı Hisset Şöleni”ne katıldı

Sonraki Haber

Sağlık Bakanlığı Açıklama

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 3 =