KIBRIS POLİFONİK KOROLAR DERNEĞİ ALBÜM ve NOTA KİTABI TANITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KIBRIS POLİFONİK KOROLAR DERNEĞİ

ALBÜM ve NOTA KİTABI TANITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ ki

 

Şefliklerini Erkan Dağlı ve Rana Uluçay’ın yaptığı, düzenlemelerini Oskay Hoca’nın gerçekleştirdiği, KPKD Otello Çoksesli Korosu tarafından seslendirilen “Otello’nun Rüyası” adlı çoksesli Kıbrıs Halk Türkülerinden oluşan CD ve Nota kitabı ile, yine şefliğini Erkan Dağlı’nın yaptığı, MÜZED işbirliği ile gerçekleştirilen KPKD Ada Işığı Çocuk Korosu tarafından seslendirilen “Kıbrıs Konulu Çocuk Şarkıları” CD ve Nota Kitabı, DAÜ Beach Club’ta yapılan tanıtımla müzikseverlerle buluştu.

 

Geceye, Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Dairesi Müdürlüğü adına Nuri Üniçok, Turizm Bakanlığı adına Yusuf Örs, Vakıflar İdaresi adına Özlem Kadirağa, MÜZED adına KKTC Temsilcisi Şefkat Sağlamer, DAÜ-SEN Temsilcileri ve koro severler katıldı.

 

Gecede, Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Başkan Şifa Çolakoğlu, pandemi sürecinde çok zor şartlar altında gerçekleştirilen iki projenin, başarıya ulaşmasından dolayı duyulan mutluluğu dile getirerek, gerek projelere gerekse tanıtım gecesine katkı koyan Gazimağusa Belediyesi’ne, DAÜ’ye, KKTC Kültür Dairesi’ne, Vakıflar İdaresi’ne, MÜZED’e ve DAÜ-SEN’e teşekkürlerini sundu ve plaket takdiminde bulundu.

 

Plaket takdimi ve katkı koyanların konuşmalarının ardından, Şef Erkan Dağlı ve Şef Rana Uluçay, projelere dair bilgilendirme konuşması yaparak, her iki albüm ve nota kitabının ülkemiz adına kalıcı bir miras niteliği taşıdığını, hem eğitimlerde hem de yurt dışına açılan kapılarda, ülkemizi temsil eden önemli bir değer oluşturduklarını dile getirdi.

 

Konuşmaların ardından KPKD Ada Işığı Çocuk Korosu ve KPKD Otello Çoksesli Korosu sahne alarak, albüm şarkılarını seslendirdi. Finalde iki koro birlikte “You Raise Me Up” adlı şarkıyı seslendirerek koro severlere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş

Önceki Haber

”2021 Yılı ve önümüzdeki yıllarda öne çıkacak sektörler”

Sonraki Haber

İNGİLİZ ORDUSUNDA GÖREV YAPAN RİCHARD CHAMBERLAİN ESKİ KIBRIS FOTOĞRAFLARINDAN OLUŞAN İKİ KİTABINI BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER’E TAKDİM ETTİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × three =