ETEL ADNAN: YAZIYLA BİR ÖMÜR

7 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da, EtelAdnan’ın Pera Müzesi’ndekiİmkânsız Eve Dönüşsergisi kapsamında, filozof Yves Michaud ve Everest Yayınları yayın yönetmeni Saadet Özen, serginin küratörü Serhan Ada moderatörlüğünde Etel Adnan’ınyazılarını ve yazı ile resim arasında kurduğu ilişkiyiodağına alan bir çevrimiçi sohbet gerçekleştiriyor.
Zoom uygulaması üzerinden gerçekleşecek bu söyleşi, Institut français Türkiye tarafından sunulanSalon Bilgi konferans serisinin ikincisi olacak.

Yaşadığı Paris’te, halen yazmaya ve çizmeye devameden Etel Adnan’ın, Serhan Ada editörlüğündeki sekizdüz yazı ve denemelerinden oluşan Türkçe derlemekitabı çok yakında Everest Yayınları’ndan okuyucularlabuluşacak.

Konuşmacılar hakkında;

Fransız filozof Yves Michaud, Paris’teki ÉcoleNormale Supérieure ve Sorbonne’da felsefe ve bilimokudu. Araştırmalarında politik şiddet ve empirizm’eyoğunlaşarak,

John Locke ve David Hume‘ün çalışmaları üzerinedoktorasını yaptı. 1989 yılından 1997’ye kadar Paris Güzel Sanatlar Okulu’nun direktörlüğünü yaptı. 2000 yılında, Michaud, Fransız hükümetinin bir girişimi olanbilim alanındaki gelişmelerin paylaşılması adınaUniversité de tous les savoirs’ı (Tüm bilimlerinüniversitesi) Jean-Jacques Aillagon ortaklığında kurdu.

Saadet Özen, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat TarihiBölümü’nden mezun oldu. 1997’den itibaren yayıncılıkhayatının içinde olan Özen editörlük, çevirmenlik ve yazarlık yaptı. Belgesel ve sinema alanında da araştırmacı ve metin yazarlığı çalışmaları yürüttü. Everest Yayınları’nda yayın yönetmeni olarak devamederken Paris EHESS’te tarih alanında doktoraçalışmalarını sürdürüyor.

Yazı, şiir ve çevirileri çeşitli dergi, gazete ve yayınevinde yayımlanan Serhan Ada,

1997-2010 arasında Radikal gazetesindeİnce/Uzunbaşlığıyla şiirle köşe yazısı arasındaki denemelerinipaylaştı. Şiir kitapları İlan-ı Şiir ile Üç Fiiller Kitabı YapıKredi Yayınları’ndan çıktı. Etel Adnan’ın ArapKıyameti’ni Fransızcadan, Raffaele Gianghian’ınHodorçur, Vatanını Arayan Bir Gezginin Seyahati’niİtalyancadan çevirdi. Everest Yayınları’nda ilk kitabıGeçen Yüzyılın OrtasındaÇocukluk Nesneleri, Kasım2019’da, ikinci kitabı Dökmeden Sayılan Zaman Ocak2020’de yayımlandı. “İmkânsız Eve Dönüşsergisinin küratörlüğünü üstlenen Ada, santralistanbul’unkurucu direktörlüğünü yaptı.

24 yıldır İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde çalışıyor; sanatkuramı, kültür politikası üzerine dersler veriyor.

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirileceketkinliğin dili Fransızcadır; Türkçe simültane çeviriyapılacaktır.

Katılım için kayıt gereklidir.

Paylaş

Önceki Haber

İNGİLİZ ORDUSUNDA GÖREV YAPAN RİCHARD CHAMBERLAİN ESKİ KIBRIS FOTOĞRAFLARINDAN OLUŞAN İKİ KİTABINI BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER’E TAKDİM ETTİ

Sonraki Haber

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ İLE SANAYİ ODASI’NIN İŞBİRLİĞİNDE

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 3 =