BAŞBAKAN SANER MUSİAD KKTC ŞUBESİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Ersan Saner Müstakil İşadamları Derneği ( MUSİAD) nin KKTC Şubesinin açılış törenine katıldı . Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan , MUSİAD KKTC Şubesi Başkanı Ramazan Gündoğdu ve MUSİAD üyeleri ile davetliler katıldı
KKTC Başbakanı Ersan Saner törende yaptığı konuşmada KKTC’nin kuruluşundan itibaren ambargolar altında olduğunu ve ticaret yapma konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşadığını hatırlattı.
Ana vatan Türkiye ile hareket ettiklerinde bir şeylerin kazanca dönüşebildiğini dile getiren Saner, “Türkiye’nin dünyada sahip olduğu teknolojik ve ekonomik güç sayesinde, bizler de gücümüze güç katmak için canla başla çalışmaktayız. Bugün Türkiye’nin üretici gücü MÜSİAD’ın KKTC şubesini açmak için buradayız. MÜSİAD’ın gücünden de bu bağlamda faydalanmak çok önemli bir nokta olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.
Saner, MÜSİAD’ın 12 bin üyesi olduğuna dikkati çekerek söz konusu üyelerin yapacakları yatırımların KKTC’nin gücüne güç katacağını ifade etti.
“Atılımlarımız, MÜSİAD gibi kuruluşların katkısıyla çok daha iyi noktalara gelecek inşallah”
Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı da yeni Türkiye’nin sembolü olan MÜSİAD’ın KKTC’de temsilcilik açmasının kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.
MÜSİAD KKTC Başkanı Ramazan Gündoğdu, dernek üyeleri ile iş dünyasından temsilcilerin de katıldığı programda, konuşmaların ardından MÜSİAD KKTC şubesi Lefkoşa’da açıldı.
Paylaş

Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Tatar: “Adalet ve eşitlik istiyoruz”

Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Fırat Üniversitesi’nde “Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türkü’nün Mücadelesi” konulu konferans verdi

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 4 =