DAÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ MEZUNLARI YEMİN ETTİ  

 

DAÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ MEZUNLARI YEMİN ETTİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi, 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezunları için Eczacılık Meslek Yemini Töreni düzenledi. Tören, DAÜ Eczacılık Fakültesi açık hava amfisinde yapıldı. Törene; DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu, Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Dr. Eczacı Umut Öksüz, dekan yardımcıları, fakülte akademisyenleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

“Benim Genç Meslektaşlarımsınız”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, “Sevgili Eczacılar. Evet, bugün birer eczacısınız ve benim genç meslektaşlarımsınız. Hepinizle gurur duyuyorum. Bugün mezun oluyorsunuz ve bu hayal ettiğiniz günü kutlamaktasınız. Sevgili meslektaşlarım, bugün edeceğiniz yemini asla unutmayın ve profesyonel bir rehber olarak takip edin. DAÜ her zaman eviniz ve aileniz olarak kalacaktır ve biz her zaman sizin için burada olacağız. Bu bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Meslek hayatınızda başarılar dilerim sevgili genç meslektaşlarım” diye konuştu.

 

“Hak Ederek Mezun Oldunuz”

Törende konuşan DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel, “DAÜ 42 yıl boyunca 66 binin üzerinde mezun vermiş, mezunları dünyanın birçok bölgesine yayılmıştır ve gurur duyduğumuz tablolar ortaya koymuşlardır. Eczacılık Fakültemiz, 2011-2012 yılında faaliyete geçtiği günden bugüne kadar 703 mezun vermiştir. Bu yıl 123 mezun daha verdik. Eczacı olmanın bedeli; çok çalışmak, konsantre olmak ve inanmaktır. Siz inandınız, çalıştınız, konsantre oldunuz, uykusuz geceler geçirdiniz ve hak ederek mezun oldunuz” şeklinde konuştu.

 

“Sizinle Gurur Duyuyoruz”

Törende konuşan DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, “39 yıl önce tıp fakültesinden mezun olduğumda Hipokrat yemini ederken duyduğum sevinç ve heyecanı hatırlıyorum. Bu nedenle sizin nasıl duygular içinde olduğunuzu anlayabiliyorum. Sevgili genç eczacı kardeşlerim; Eczacılık yeminine sadık kaldığınız takdirde meslek yaşamınızda başarılı olacaksınız. Yemininize bağlı kalacağınızdan kuşkumuz yoktur. Her birinizin çok iyi bir eczacı olduğuna yürekten inanıyorum. Dünyanın birçok yerinde mesleğinizi icra ederek insanlığa hizmet edeceksiniz. Sizler sağlığın çok önemli bir paydaşısınız. Sizinle gurur duyuyoruz. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar dilerim. Yolunuz açık olsun. Hoşçakalın” diye konuştu.

 

Genç Eczacılar Yemin Etti

Açılış konuşmalarının ardından, DAÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyelerinin mezunlara mesajları yer aldı. Tören, DAÜ Eczacılık Fakültesi, B. Pharm. Program Birincisi Beyza Gürpınar ile D. Pharm. Program Birincisi Alireza Dehdari’nin mezunlar adına konuşmaları ve fakülte tarafından mezunlar için hazırlanan video gösterimi ile devam etti. Törende daha sonra mezunlar, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Dr. Eczacı Umut Öksüz eşliğinde yemin ettiler. Böylece mezunlar; meslek hayatları boyunca tüm bilgi ve becerilerini hastaların sağlığını korumak için kullanacaklarını, mesleklerini kötüye kullanmayacaklarını, her din, dil ve ırktan hastaya eşit ve adil yaklaşacaklarını dile getirdikleri yemin ile meslek hayatlarına ilk adımlarını atmış oldular.

 

 

Paylaş

Önceki Haber

Yonpaş Dumlupınar sezon hazirliklarina devam

Sonraki Haber

Başbakandan müjde

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + 8 =