Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr.Fazıl Küçük Tıp Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni bugün yapıldı

Törende 26 Tıp öğrencisi mesleklerine uğurlanmanın haklı gururunu yaşadı.
Törene pandemi nedeniyle yurt dışında bulunan 25 öğrenci katılamaz iken 11 Dr katıldı .
Mezunlar adına dönem birincisi Dr. Öykü konuştu
Sayın Vakıf başkanım, sayın Rektörüm, Sayın Rektör Yardımcılarım, Sayın Dekanım, Değerli hocalarımız, saygıdeğer ailelerimiz ve bu zorlu yolda mesleğin sorumluluğunu eğitim süreci boyunca kalbinde, ruhunda hissederek tamamlayan kıymetli öğrenci ve bu günden itibaren doktor arkadaşlarım, ve değerli misafirler, yanımızda olduğunuz ve bu mutlu günü onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ederim, hoş geldiniz.
Yola altı yıl önce büyük bir heyecanla çıktık ve bugün bu yolu sonlandırıyoruz. Doğu Akdeniz Üniversitesi Marmara Üniversitesi Ortak tıp programından mezun oluyoruz.
Yorucu komite ve staj sınavlarını, sabahlara kadar tuttuğumuz nöbetleri geride bırakıyoruz. Zor ama keyifliydi. Belki bazılarımız bu yolda tereddüt etti, bu yoldan dönmek istedi. Ama her şeye rağmen yılmayarak, azimle bu zorlu yolculuğu tamamladı.
Öğrenci olarak geride bırakıyor olduğumuz bu zorlukları, meslek yaşamımızda üstleneceğimiz sorumlulukla devam ettireceğimiz bir meslek hayatı var önümüzde. Girmiş olduğumuz bu zorlu meslekte, üzerimize düşeni insanlığa ve toplumumuza yaraşır en iyi şekilde üstleneceğiz. Bizler evrensel olarak insanlığın ve toplumumuz insanının sağlıklı uzun yıllara ulaşabilmesi için bu görevi devraldık.
Almış olduğumuz “Doktor unvanı” artık bizi tanımlayan, bizi biz yapan ve bizimle bütünleşmiş bir ünvandır.
Bugün karmaşık duygularla buradayız. Eğitimimizi acısıyla, tatlısıyla, bazen hüzünlü, bazen heyecanlı, bazen içimiz içimize sığmadan, bazen neşe içinde ve çoğu zaman uykusuz tamamladık.
Hocalarımız sayesinde mesleğimizin özünü tattık, keşfettik. Onlardan sadece hekimlik mesleğini değil, insanların yaşamına nasıl dokunacağımızı, onlarla nasıl iletişim kuracağımızı ve sorumluluklarımızı nasıl üstleneceğimizi öğrendik. Hayatımız boyunca sizlerin öğrencileri olduğumuz için mutluluk ve gurur duyacağız. Daha keşfedeceğimiz bilgiler, yapacağımız işler ve aydınlatacağımız yaşamlar var. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Gün artık ikinci yuvamız olan Doğu Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinden çıkıp kanatlanma günüdür. Vakit, hizmet vaktidir.
İnsanlığa yönelik sorumluluklarımız büyüktür. Pek çok zorlukla karşı karşıya kalabiliriz ama unutmayalım bizler; değişen yaşam ve koşullarla yoğrularak kendini geliştiren ve yüksek hedefler koyan doktorlarız.
Mesleğimizin kutsallığının farkındayız.
Önce insan diyerek, insani değerlerle, önceliği hastasını iyileştirmek olan birer hekim olarak yola devam edeceğiz. Bir yaşamı kurtarmanın anlatılamaz mutluluğunu ve huzurunu bütünüyle hissedebilmenin hazzını duyarak…
Kıymetli arkadaşlarım, aldığımız diplomalar mesleğimizi elimize aldığımızın bir göstergesidir. Tıp doktoru olmak, hekimlik şuurunu kazanmak, mesleğimizin saygınlık ve öneminin idrakine varmak ise diplomaların ötesinde bir olaydır. Ben burada çok iyi insanlar tanıdım, çok güzel dostluklar edindim. Bundan yıllar sonra, farklı branşlarda uzmanlaşarak birbirimize hasta danıştığımız günleri şimdiden hayal edebiliyorum.
Elbette diğer bir teşekkürü de kıymeti tartışılmaz ailelerimize etmek ve onlara seslenmek istiyorum. Bugün burada bu onurlu mesleği elimize almamızda en önemli katkısı olanlar sizlersiniz. Sınav tarihlerimi benden iyi bilen, neredeyse fakülteyi benimle birlikte bitiren babama, her koşulda desteğiyle güç bulduğum anneme, maddi manevi yanımda olup benimle birlikte sınav stresi çeken babaanem ve dedeme buradan özellikle teşekkür etmek istiyorum. Siz olmasaydınız yapamazdım. Her yolda, her sınavda, her zorlukta en büyük destekçimiz oldunuz. İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız.
Bugün burada fakültemiz birincisi olarak mezun olmanın haklı gururu ve onuru içerisindeyim.
Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nde çok güzel günler yaşadık ve çok kıymetli, deneyimler kazandık ve kocaman bir aileye veda ediyoruz. Çok güzel dostluklar ve hatırlamaya değer anılar biriktirdik.
Eğitim aldığım süreçte bu aile ile olmaktan ve bu çatı altında eğitim almaktan büyük mutluluk ve gurur duydum. İnanıyorum ki yıllar geçse de bu aileyi, arkadaşlarımızı, hocalarımızı gülümseyerek hatırlayacağım. Göreve başladığımda mutlaka zaman zaman yüzümde bir tebessüm olacak.
Mesleğimize inancımızı her daim canlı tutmamız dileğiyle.
Sağlıkla kalın… En derin sevgi ve saygılarımla…
Dr. Öykü Zaimoğulları
Törende gün dolayısıyla yapılan konuşmalarda, mezun öğrencilerin ettikleri hipokrat yeminine bağlı kalmaları istenirken, hekimlik mesleklerinin hayırlı olması temenni edildi.
Törende daha sonra fakültede ilk üçe girenlere plaket taktimi yapıldı.
Fakülte üçüncüsü Durmuş Bora Çağ, ikincisi Saniye Çayanoğlu ve fakülte birincisi Öykü Zaimoğulları’na plaketleri Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr.Erdal Özcenk ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr Hasan Demirel tarafından verildi.
Fakülte birincisi Öykü Zaimoğulları’nın yaş kütüğüne isim plaketini çakmasıyla süren törende daha sonra sembolik zeytin ağacına dönem plaketi asıldı ve ardından KKTC li Prof.Dr Ömür Çınar Elçi “Pandemi sonrası dünyada hekimlik” konulu son ders sunumunu yaptı.
Paylaş

Önceki Haber

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi çocuklar için “Basdelli”den sonra “13 Bilmece” isimli ikinci masal kitabını yayımladı

Sonraki Haber

Yonpaş Dumlupınar spor basını buluşması

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 2 =