Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi çocuklar için “Basdelli”den sonra “13 Bilmece” isimli ikinci masal kitabını yayımladı

 

“13 Bilmece” Kültür Dairesi ve tüm devlet kütüphanelerinden ücretsiz dağıtılacak

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, Kıbrıs Meselleri Derlemeler-II başlığı altında Kıbrıs ağzı ile yayımladığı 13 Bilmece isimli ikinci halk masalı kitabını yayımladı. Kültür Dairesi’nin çocuklara armağan etmek amacıyla yayımladığı masal kitabı, 14 Temmuz 2021 Çarşamba gününden itibaren, Kültür Dairesi ve tüm devlet kütüphanelerinden ücretsiz olarak dağıtılacak.

 

1937 Alevga/Dillirga doğumlu Fikret Aziz Aydener’in naklettiği, Araştırmacı – Yazar Nurperi Özgener’in derlediği, Ressam – Yazar Kemal Behcet Caymaz’ın resimlediği ve düzeltisini Başbakanlık Dairesi Müdürü Erdinç Akgür’ün yaptığı masal kitabının editörlüğünü Kültür Dairesi Müdürü Kerim Akpolat yaptı.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre Kültür Dairesi Müdürü Kerim Akpolat’ın sunuş yazısıyla okuyucuya sunulan 13 Bilmece’nin sonunda masalda yer alan Kıbrıs ağzı kelimeler ve anlamları sıralandı. Kültür Dairesi Müdürü Kerim Akpolat sunuş yazısında “Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk Halkının varlığını oluşturan kültürünü korumak ve yaşatmak için çalışmalarını sürdürmeye ve destek vermeye, çocukları masallarla buluşturmaya devam edecektir.” dedi.

Paylaş

Önceki Haber

CANALTAY, KARAKOŞ VE KARACAYI KABUL ETTİ

Sonraki Haber

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr.Fazıl Küçük Tıp Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni bugün yapıldı

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × three =