Sezen’in, Uluslararası Örgütlere Çağrısı

“Sezen, Uluslararası Örgütlere Çağrı Yaptı” Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Genel Başkanı Sezai Sezen, Türk Kızılay KKTC Delegasyonu Başkanlık Ofisi ve Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ulusal Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri’ni Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ile kurumsal iş birliğine çağırdı. Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Genel Başkanı Sezai Sezen, Türk Kızılay KKTC Delegasyonu Başkanlık Ofisi ve Kültür Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Genel Başkan Sezen, “Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi” yıllarından günümüze, Kıbrıs Türk Halkının daima yanında olan Türk Kızılay’ının, 1974’den bugüne Kıbrıs Türklerini temsil eden yegane ulusal dernek olan Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın da en büyük destekçi olduğunu belirtti.

Kıbrıslı Türklerin uluslararası insani hukuktan kaynaklanan haklarının korunması adına, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı olarak Türk Kızılay’ın desteğiyle haklı mücadelelerini sürdürmekte kararlı olduklarının altını çizen Sezen, Ulusal Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri’ni, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ile kurumsal iş birliği yapmaya ve dayanışmayı temin etmeye davet etti. Sezen’in konuşma metni: “Sayın Cumhurbaşkanım, değerli konuklar… Türk Kızılay’ı, “Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi” yıllarından günümüze, Kıbrıs Türk Halkının daima yanında olmuştur. 1974’den bugüne Kıbrıs Türklerini temsil eden yegane ulusal dernek olan Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın da en büyük destekçisinin Türk Kızılay’ı olduğunu belirtmek isterim. Kıbrıslı Türklerin uluslararası insani hukuktan kaynaklanan haklarının korunması adına, Türk Kızılay’ın desteğiyle, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı olarak haklı mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz…

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü’ne tam üyelik konusunda malum gerekçelerle güçlüklerle karşılaşıyoruz. Ancak insani yardımlaşmanın her türlü siyasi yaklaşımın ötesinde bir öneme haiz olduğu bilinciyle, dostluk elimizi uzatmaya devam ediyoruz… Bu bağlamda ülke sınırları içerisinde din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin insani faaliyetler yürütürken, uluslararası yardım çalışmalarına da katkı koyma gayreti içerisindeyiz. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu’nun KOVID-19’la mücadeleye destek çağrısına, maddi olarak katkı koymayı taahüt etmiş bulunuyoruz. “Uluslararası İklim ve Çevre Sözleşmesi”ne de kısa süre önce imza koyarak destek olduk. Geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs’ta meydana gelen yangın felaketi sonrası, “Kıbrıs Kızılhaç’ına olası her türlü afetle mücadelede insancıl işbirliği çağrımızı içeren bir mektup gönderdik. Ancak tüm bu ve benzeri girişimlerimiz henüz bir karşılık bulamamıştır. 2019 yılında Girne’de düzenlenen “Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Dostları” grubu toplantısı sonrası 41 ülkenin imza koyduğu “Girne Bildirisi’nde de belirtildiği üzere; Ulusal Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri’ni, “Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı” ile kurumsal iş birliği yapmaya ve dayanışmayı temin etmeye çağırıyoruz… Değerli konuklar; Açılış töreni vesilesi ile kurumumuzu ziyaret ederek bizlere destek belirten; Azerbaycan, Senegal, Tanzanya ve Nikaragua ulusal dernek başkanlarına bir kez de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Kıbrıs Türk Halkı ve kurumumuz adına desteklerinden dolayı Türk Kızılay’ı ve Genel Başkanı Sayın Dr Kerem Kınık ile yönetimine teşekkür eder, açılışını birlikte gerçekleştireceğimiz bu hizmet binasının hayırlara vesile olmasını dilerim. Saygılarımla”

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Basın Bürosu

Paylaş

Önceki Haber

Taekwondocular 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen müsabakalarda yarıştı

Sonraki Haber

DAÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İLE ESTÜ ORTAK SEMİNER DÜZENLEDİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 3 =