DAÜ İLE “DEEPDIVE DIVING CENTER” ARASINDA DALIŞ TURİZMİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

DAÜ İLE “DEEPDIVE DIVING CENTER” ARASINDA DALIŞ TURİZMİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

LP

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Deepdive Diving Center arasında, adada dalış turizmini geliştirmek amacıyla yapay resif parkı oluşturmak üzere iş birliği protokolü imzalandı. Söz konusu protokolün imza töreni, 30 Temmuz 2021 Cuma günü, saat 09:00’da, DAÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirildi. Protokole DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Demirel ile Deepdive Diving Center’in sahibi Erol Adalıer imza koydu. Törende; DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu, İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serhan Şensoy ile Döner Sermaye İşletme Müdürü Hasan Kavaz da hazır bulundu.

“Proje Gazimağusa’ya ve KKTC’ye Hayırlı Olsun”
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Demirel, DAÜ’nün eğitim-öğretim ile bilimsel araştırmanın yanı sıra, Gazimağusa kenti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile bütünleşik bir şekilde topluma hizmet kapsamında gerçekleştirilen projelere de ortak olduğunu vurguladı. Uzun yıllardan beridir Gazimağusa kenti ve KKTC’ye deniz altını sevdiren Deepdive Diving Center’in sahibi Erol Adalıer’in, DAÜ ile iş birliği içerisinde verdiği hizmetin kalitesini her zaman arttırdığına dikkat çeken Prof. Dr. Demirel, DAÜ Deniz Tesisleri (Beach Club) yanında oluşturulacak deniz altı yapay resif projesinde üniversite olarak üzerlerine düşeni yapacaklarının altını çizdi. Prof. Dr. Demirel, projenin Gazimağusa ve KKTC’ye hayırlı olmasını diledi.

“DAÜ’ye Teşekkür Ediyorum”
Törende konuşan Deepdive Diving Center’in sahibi Erol Adalıer de, uzun yıllardan beridir DAÜ ile yapmış oldukları çalışmaların netice vermesinden duyduğu memnuniyeti aktararak, KKTC’de bir ilk olan yapay resif projesinin gelecek nesillere örnek teşkil etmesini diledi. Projenin 12 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğuna dikkat çeken Adalıer, su altındaki tüm akıntıları ve dip yapısını ortaya çıkardıktan sonra bir proje ile KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Dairesi’nden izin aldıklarını ve DAÜ’nün yardımıyla su altında yapay resif oluşturacaklarını belirtti. Gerekli izinlerin, yapay resif içerisinde; iki gemi, bir uçak, 2,500 heykel ve bunun yanında birçok araç gibi ilginç yapıların olabilmesi için ve insanların deniz altına olan ilgisinin artması için alındığını ifade eden Adalıer, proje ile aynı zamanda deniz altı canlılığının da artacağına dikkat çekti. Projenin oluşmasında emeği geçen DAÜ Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek’e ve DAÜ Rektörlüğü ile Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’ne teşekkürlerini ileten Adalıer, projenin ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Paylaş

Önceki Haber

UKÜ dört ayrı uluslararası konferansa ev sahipliği yapıyor

Sonraki Haber

NICOSIA MOTORS TENİS LİGİ ŞAMPİYONU GMBTK

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 3 =