BÜYÜK FELAKETLER EDEBİYATI KAMÇILAR: BAŞARILI YAZARLAR, PANDEMİNİN EDEBİYATA ETKİSİ ÜZERİNE GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞIYOR

Hayatımızı bütünüyle değiştiren koronavirüs salgını edebiyatın da alanına girdi. Tarih boyunca yaşanan salgınların yer bulduğu roman ve öyküler yepyeni bir salgını daha yazıyor. Pandeminin, edebiyatın yeni teması haline gelişi üzerine bir yazı kaleme alan Seray Şahinler, konuyu yazarlarla birlikte masaya yatıyor. Oya Baydar, Yekta Kopan, Nermin Yıldırım, Jale Sancak, Harun Candan ve Defne Suman’ın görüşleriyle zenginleşen yazının tamamı, Milliyet Sanat’ın Ağustos 2021 sayısında!

 

Tarihsel süreçte toplumsal gelişmeler, siyasi çalkantılar, savaşlar, çöken toplumlar, yükselen ideolojiler edebiyatta karşılık bulurken, günümüzde de hayatın her alanındaki gelişmeler her yönüyle yazarların meselesi oluyor. 21. yüzyılın ilk 20 yılı henüz tamamlanmışken bütün dünyayı etkisi altına alan ve herkes için ölüm kalım meselesine dönen tek konu ise pandemi oldu. Evin önemini ve karşılığını yeniden hatırlatan, bir arada olmanın “var olabilmek” için ne denli hayati olduğunu öğreten bu süreç herkes için ilkti. Virüs hayatın her alanındaki yerini güçlendirdi.

 

Seray Şahinler, Milliyet Sanat’ın Ağustos 2021 için kaleme aldığı yazıda, başarılı yazarlarla birlikte bu salgının edebiyatın yeni konusu olup olamayacağını tartışıyor. Şahinler’e konuşan Oya Baydar, Yekta Kopan, Nermin Yıldırım, Jale Sancak, Harun Candan ve Defne Suman, pandeminin yazarları ve yazılarını kaçınılmaz olarak etkileyeceği fikrinde birleşiyor. İçinde bulunduğumuz sürecin sanata tesir etmesi için üzerinden zaman geçmesi ve yaşananların sindirilmesi gerektiğini de dile getiren yazarların her biri, konuya farklı bakış açılarıyla yaklaşıyor.

 

Seray Şahinler’in pandemi ve edebiyat ilişkisine dair yazısının tamamı Milliyet Sanat’ın Ağustos 2021 sayısında…

 

Kitabevleri ve marketlerde okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Paylaş

Önceki Haber

TİYATRO KOOPERATİFİ YAZ BULUŞMALARI’NIN, ANADOLU EFES’İN DESTEKLEDİĞİ CADDEBOSTAN PROGRAMINDA 30-31 AĞUSTOS OYUNLARI!

Sonraki Haber

Dr.Derviş Eroğlu

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − five =