‘LÜKS OTOMOBİLLERDE GEZİP AHKÂM KESMEK KOLAY’

 

İSKELE ESNAF VE ZANAATKÂRLAR BİRLİĞİ, ZAMLARA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Koalisyon Hükümetinin son dönemde yapmış olduğu zamlar, İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği’nin de tepkisine neden oldu. Esnaflar zam üstüne zamlardan dolayı isyanda diyen İEZB Başkanı Serkan Kırmızı, son dönemde yapılan zamlar bir yana tüm gaza yapılan zam kabul edilemez olduğunu vurguladı, hükümet üyelerine seslendi ve lüks otomobilde gezip ahkâm kesmenin kolay olduğunu söyledi.

 

İEZB BAŞKANI KIRMIZI, TÜP GAZ ZAMMINA TEPKİ GÖSTERDİ

 

KIRMIZI: 17 TL’LİK ZAM, BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLADIR

İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Başkan Serkan Kırmızı, hükümetin son dönemde yapmış olduğu zamlarla ilgili açıklama yaptı. Bugün son olarak tüp gaza yapılan 17 TL’lik zammın bardağı taşıran son damla olduğunu ifade eden İEZB Başkanı Kırmızı, zammın kabul edilemez olduğunu vurguladı, esnafın artık isyan noktasına geldiğini belirtti.

 

Kırmızı açıklamasında şunlara yer verdi:

“Her şeyin kötüye gittiği, zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde, ülkeyi yöneten hükümet; plansız, hesapsız, kitapsız hareket etmeye devam etmektedir. Sanayinim, üretimin, ticaretin ve esnafın kullandığı tüp gaza yapılan zam, esnafın sabrını taşırmıştır. Mevcut hükümet, zam yapmaktan başka bir şey yapmamaktadır. Tüp gaza yapılan 17 TL’lik zam kabul edilir gibi değildir. Evinde tüp gaz kullanan esnaf ve vatandaşlar yapılan bu zamla nasıl baş edecek. Lakin işleri koronavirüs salgınından dolayı kesat olan esnaf, bir de yapılan bu son zamlarla birlikte isyan noktasına gelmiştir.

 

Özellikle İskele’de, İmar Planı’nın da belirsizliği ile beli iyice bükülen esnaf, hükümetin yaptığı son zamlarla birlikte mücadele edemeyecek noktaya gelmiştir. Artık bu hükümeti yönettiklerini sananlar silkelenip kendilerine gelmesi gerekmektedir.”

 

KIRMIZI: ESNAFIN DURUMUNU GÖRMEK ZORUNDASINIZ

Kırmızı, açıklamasının sonunda hükümet üyelerine de seslendi: Artık yeter!

Hükümet üyeleri, sanayi bölgelerine, kasabalara, köylere inip esnafla bir araya gelip, gerçek durumu görmek zorundasınız! Lüks otomobillerde gezip ahkâm kesmek kolay. Esnafın neler çektiğini görünüz ve biraz olsun empati yapınız! Bu zamlar kabul edilir gibi değil. En kısa sürede bu yanlıştan dönmelisiniz!

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Sonraki Haber

30 Ağustos 2021 Programı

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 2 =