Üstel: Dünyada aşıya ulaşamayan onlarca ülke varken bizlerin aşı olmaktan kaçınmamızı anlamak mümkün değildir

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel, Covid-19 ile mücadelede aşının önemine bir kez daha işaret ederek, dünyada aşıya ulaşamayan onlarca ülke varken bizlerin aşı olmaktan kaçınmamızı anlamak mümkün değildir açıklamasında bulundu.
Üstel şunları kaydetti;
“Mart 2020 tarihinden bu yana tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 ile mücadele çeşitli saflarda sürdürülmektedir. Bir tür felaket olarak nitelendirilen sürecin çok yakın bir tarihte insanlık gündeminden çıkacağına ilişkin görüş, kanaat belirtisi de yoktur.
Bu süreci aşı ve tedbirlerle aşmaktan başka seçenek olmadığı, yapılan araştırmalar sonucunda bilim insanlarının genel görüşüdür.
Ülkemizde, her geçen gün aşı stokları ve aşı merkezlerini arttırarak halkımızın aşı olmasına yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Tüm çağrılarımıza rağmen ülkemizde aşılanma oranı %55 civarındadır. Dünyada aşıya ulaşamayan onlarca ülke varken bizlerin aşı olmaktan kaçınmamızı anlamak mümkün değildir.
Hastanemizde yatan insanımızın % 70’nin aşısız olduğunu göz ardı etmemeliyiz. Bu yıl okullarımızda yüz yüze eğitimin hedeflendiği gerçeğinden hareketle aşılanmaya yönelmemiz çocuklarımız için kaçınılmazdır ve görevimizdir. “
Bakan Üstel, bu hafta boyunca hangi merkezlerde hangi aşıların yapıldığının bulunduğu listeyi de paylaştı.
Paylaş

Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 30 Ağustos Zaferi’nin 99’uncu yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törenlerde yaptığı konuşmada vurguladı: “Büyük Zafer, Türk Ulusunun esareti kabul etmeyeceğini dünyaya bir kez daha göstermiştir”

Sonraki Haber

UKÜ Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Akademik yılına hazır

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 1 =