MİLLİYET SANAT, SONBAHARIN İLK SAYISI ile RAFLARDA!

USTA RESSAM NEŞ’E ERDOK’UN PANDEMİ GÜNCESİ,

28. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ,

ÖZGE ÖZPİRİNÇCİ ile AYIN SÖYLEŞİSİ,

VAL KILMER’IN HOLLYWOOD BELGESELİNE DÖNÜŞEN OTOPORTRESİ,

AYŞE KULİN ile YENİ ROMANI HAZAN ÜZERİNE SÖYLEŞİ,

“BİR BABA HAMLET”TE BAYRAĞI DEVRALAN GÜNAY KARACAOĞLU ve

ÇOK DAHA FAZLASI…

Milliyet Sanat sonbaharı, birbirinden önemli röportajlar, yazılar ve haberlerle dopdolu Eylül 2021 sayısıyla karşılıyor! Pandemi günlerinde yaptığı yapıtlarını Yapı Kredi Bomontiada’da sergileyen, Türk resminin yaşayan en büyük ustalarından Neş’e Erdok’u kapağına taşıyan Milliyet Sanat Eylül 2021 sayısında; 1-24 Eylül tarihlerinde düzenlenen 28. İstanbul Caz Festivali’nin programı, yeni dizilerinin çekimlerini tamamlayan ve ilk bebeğini bekleyen Özge Özpirinçci’nin Asu Maro ile söyleşisi, kariyerinin 40 yılını ve öncesini kapsayan dev kişisel arşivini gayriresmî bir Hollywood belgeseline dönüştüren Val Kilmer, Ayşe Kulin’in otobiyografik romanlarının sonuncusu Hazan’ı ve edebiyat yolculuğunu anlattığı röportaj, Baba Sahne’nin kült oyunu “Bir Baba Hamlet”te bayrağı Murat Akkoyunlu’dan devralan oyuncu Günay Karacaoğlu ile söyleşi ve daha birçok zengin içerik okurları bekliyor. Sinema, tiyatro, edebiyat, müzik ve plastik sanatlar sayfalarındaki dolu dolu yazı ve röportajlarıyla Milliyet Sanat raflarda, dijital uygulamalarda ve 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini aradığınızda kapınızda!

 

Milliyet Sanat dergisinin eylül sayısının kapağında kendine has figürleriyle sessiz hikâye anlatıcısı, Türk resminin yaşayan en büyük ustalarından Neş’e Erdok yer alıyor. Erdok’un pandemi günlerinde yaptığı eserler Yapı Kredi Bomontiada’da sergileniyor. Oyuncu ve ressam Güven Kıraç’ın, Bodrum’daki meRQez Art Alternatif Sanat Mekânı’nda açılan üçüncü kişisel sergisi “Distopya”yı anlattığı plastik sanatlar sayfalarında ayrıca, galeri ve müzelerin 2021-2022 sezonunda sanatseverleri bekleyen buluşmalar aktarılıyor.

 

Ayın Söyleşisi bölümünde Asu Maro’nun eylül ayındaki konuğu, peş peşe iki dijital platformda oynadığı dizilerin çekimlerini tamamlayan ve aralık ayında doğacak bebeğini karşılamak üzere doğayla iç içe bir yaşama geçen Özge Özpirinçci oluyor. İkili, Özpirinçci’nin projelerinden siber zorbalığa, hayata yaklaşımından hamilelik sürecine uzanan dolu dolu bir sohbete imza atıyor.

 

Sinema sayfalarında, kendini bildi bileli hayatını filme alan Val Kilmer’ın, kariyerinin 40 yılını ve öncesini kapsayan dev kişisel arşivinden oluşan otobiyografik belgeseli “Val” ile ilgili detaylı bir inceleme yer alıyor. “İnsanlar İkiye Ayrılır” filminin yönetmeni ve senaristi Tunç Şahin’in ve 2-8 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenen Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin direktörü Azize Tan’ın röportajları gibi zengin içerikler de aynı sayfalarda okurları bekliyor.

 

İstanbul’un havasını tazeleyen etkinliklerden biri olan ve bu yıl 1 – 24 Eylül tarihlerinde

müzikseverlerle buluşan 28. İstanbul Caz Festivali’nin programına detaylı bir bakış sunan Milliyet Sanat Eylül 2021 sayısında, festival direktörü Harun İzer de hem programın oluşma sürecini hem festival alanlarındaki Covid-19’a yönelik uygulamalarını hem de festivalle ilgili detayları anlatıyor. 28. İstanbul Caz Festivali kapsamında Niels Broos ile aynı sahneyi paylaşacak olan Mabel Matiz ise röportajında hem Anadolu pop türünden şarkıların bir elektronik caz müzisyeninin klavyesinden nasıl tınlayacağı hem de festivale özel proje hakkında konuşuyor. BİFO’nun daimi konuk şefi ve sanat danışmanı olan Avusturyalı şef Patrick Hahn söyleşisinin yer aldığı müzik sayfalarında ayrıca Egemen Limoncuoğlu, tanıdık simaların heyecan uyandıran yeni albümlerini inceliyor.

 

Toy İstanbul’un tek kişilik yeni oyunu “Düğün Şarkıcısı”nda rol alan Nergis Öztürk’ün Ece Saruhan’a verdiği röportajla açılan sahne sanatları sayfalarında, Baba Sahne’nin kült oyunu “Bir Baba Hamlet”te bayrağı Murat Akkoyunlu’dan devralan oyuncu Günay Karacaoğlu’nun oyuna dahil olma yolculuğuna, oyunculuğa, tiyatroya ve anneliğine dair içten sohbeti okurlarla buluşuyor.

 

Gücünü sevenlerinden aldığını söyleyen Ayşe Kulin’in kendi yaşam öyküsünü yazdığı kitaplarına nokta koyduğu yeni romanı “Hazan”ı ve yazarlık yolculuğunu anlattığı edebiyat sayfalarında, yeni sezonda raflara çıkacak kitaplar ve korku edebiyatına kapsamlı bir bakış da okurları bekliyor.

 

Eylül 2021 sayısının podcast sayfasına ise Seyhan Akıncı’ya verdiği röportajla, İş Sanat kanallarında yayınlanan “Caz Karavanı” podcast’i ile dinleyicileri caz tarihinde yolculuğa çıkaran Eray Aytimur konuk oluyor.

Kitabevlerinde, marketlerde ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Paylaş

Önceki Haber

MELİS BİRKAN ve CANER CİNDORUK ile “YENİ BİR ŞARKI” 8 EYLÜL’DE, BAŞROLLERDE AYDAN ŞENER, ECMEL İS ve IŞIK SELİN GÜNÇE ile “ÇAMLICA’NIN ÜÇ GÜLÜ” 9 EYLÜL’DE KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE TİYATROSU’NDA!

Sonraki Haber

“KKTC İLELEBET VARLIĞINI SÜRDÜRECEK”

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine − one =