DAÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ GÜNÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

DAÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ GÜNÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkiye Kırmızıgil 8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Kırmızıgil yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Fizyoterapist, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon konusunda lisans eğitimi almış, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmış, rehabilitasyon ekibinin önemli bir sağlık üyesidir. Mesleğimiz dünyada yaklaşık 120 yıldan beri halk sağlığı ve sağlıkla ilişkili yaşam kalitesi ile doğrudan ilgili bir bilim dalı olarak gelişimini sürdürmektedir. Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu 1996 yılında yapılan ilk toplantı günü olan 8 Eylül’ü “Dünya Fizyoterapi Günü” kabul etmiştir.
Birçok branştan hasta yönlendirilmekle birlikte fizyoterapistler genellikle spor hekimliği, ortopedi, nöroloji, romatoloji, pediatri, geriatri, onkoloji, el cerrahisi, göğüs hastalıkları, kalp-damar cerrahisi, nörösiruji, kadın hastalıkları ve doğum gibi uzmanlık alanlarından hasta kabul etmektedirler. Fizyoterapistler tedavi ve rehabilitasyon programları uygularken çeşitli güncel egzersiz yaklaşımları, nöromusküler tedavi yaklaşımları, manuel tedavi yöntemleri, elektroterapi ve mekanik ajanlar, bantlama, fonksiyonel aktivite eğitimi ve mesleki rehabilitasyon yaklaşımları gibi birçok yöntemlerden yararlanırlar.
Meslektaşlarımız hastaneler, tıp merkezleri, özel eğitim okulları, rehabilitasyon merkezleri, sağlıklı yaşam merkezleri, spor kulüpleri, huzur evleri ve üniversiteler gibi birçok farklı tedavi alanlarında çalışabilmektedir. Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanındaki tedavi edici hizmetlerinin yanı sıra, fizyoterapistler koruyucu sağlık hizmetlerinde de görev alarak, toplum sağlığını geliştirme ve hastalıkları önleme konusunda ana sağlık elemanı olarak yer almaktadır.
Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu’nun (WCPT) bu yılki ana teması “Covid-19’un uzun süreli etkilerinde Fizyoterapinin Önemi” olarak belirlendi. Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak 7’den 70’e farklı patolojiye sahip insanların yaşamını kolaylaştıran ve hayat kalitesini artıran tüm meslektaşlarımızın 8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü’nü kutlar, mesleğimizin tüm yönleriyle daha çağdaş düzeye ulaşmasını dileriz.”

Paylaş

Önceki Haber

Saner: Ana arterler yanında köy yollarının da yenilenmesi önceliğimiz

Sonraki Haber

Kupa MTG de

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + four =